Ferrari îi acordă nota 8 lui Alonso pentru performanţele din 2013

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo consideră că Fernando Alonso merită nota 8 pentru prestaţia din acest sezon şi este încântat de schimbarea regulamentului tehnic.

Esential 8 este nota primita de Fernando Alonso din partea lui Luca di Montezemolo
Fernando Alonso va încheia sezonul 2013 al Formulei 1 pe locul doi în clasamentul general, după ce a fost învins încă o dată de Sebastian vettel în lupta pentru titlul mondial.

Cu toate acestea, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, consideră că spaniolul merită nota 8 din 10 din prestaţia pe care a avut-o pe parcursul acestui an.

"Un bun 8 din 10. Cred că este un pilot foarte, foarte bun. Am avut piloţi precum Niki Lauda, Alain Prost şi Michael Schumacher, toţi fantastici, dar Alonso este cu adevărat fantastic în curse. De asemenea, în curse Alonso a fost foarte bun pentru a înţelege când trebuie să forţeze şi când trebuie să se calmeze pentru a salva pneurile."

Am avut piloţi precum Niki Lauda, Alain Prost şi Michael Schumacher, toţi fantastici, dar Alonso este cu adevărat fantastic în curse.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
"În prima jumătate a sezonului am câştigat două curse, aşa că Ferrari a fost mai competitivă.
Asta este cert, am plătit un preţ mare când s-au schimbat pneurile. Nu-mi place competiţia în care pilotul trebuie să fie atent pentru a nu distruge pneurile"
, a declarat el pentru postul american de televiziune CNN.

Tocmai de aceea, Montezemolo este încântat de schimbările de regulament tehnic programate pentru sezonul următor, când vor fi introduse noile motoare turbo V6 de 1.6 litri.

"Sunt foarte bucuros că se schimbă regulile, pentru că nu-mi plac competiţiile în care aerodinamica reprezintă 90% din performanţă. Nu construim avioane sau sateliţi, construim maşini. Motorul, cutiile de viteze şi suspensiile sunt de asemenea cruciale, în special pentru noi, pentru ca că experienţa noastră în F1 înseamnă să transferăm tehnologie către masinile noastre de serie", a adăugat el.

Via CNN

Comentarii (14)

  • "pentru ca că experienţa noastră în F1 înseamnă să transferăm tehnologie către monoposturile noastre"

    catre masinile noastre!!! si cu siguranta se referea la masinile de strada. Asta pe langa acea repetare gresita...

    Mi se pare o critica dura, penibila si fara rost ceea ce spune Montezemolo in privinta notei. Sa inteleg ca pilotii n-au voie sa critice echipa, dar echipa are voie sa critice pilotul? Poate ca Alonso n-a fost de 10, dar asta nu inseamna ca trebuie s-o faci public. Anul trecut Alonso a fost de nota 10, dar nu l-am auzit pe Montezemolo sa recunoasca asta. Se pare ca o spune doar cand vrea el...
    17 38
  • qwerty
    Fernando este supra-apreciat ca pilot.
    Toti zic ca Ferrari este o caruta si numai talentul paranormal al lui Alonso la pus pe locul 2 in campionat.
    In realitate munca pilotului nu se rezuma la condusul masinii.
    Un pilot bunt intelege masina si poate spune inginerilor ce poate fii inbunatatit. Vettel si Schumacher (in tinerete) sunt foarte apreciati din acest punct de vedere. Dupa doar cateva tururi stiu ce sa le zica inginerilor sa schimbe si pe ce componenta a masinii sa se concentreze. Avand in vedere ca sunt sute de mii sau poate chiar milioane de combinatii de setari posibile atunci nu e nici o surpriza ca pilotii care pot face o masina din mediocra in foarte buna sunt foarte putini.
    Fernando are si el vina lui pentru performantele masinii iar Montezemolo si in general toti cei care sunt implicati in motorsport inteleg foarte bine.
    La acest lucru se referea Vettel cand zicea ca in timp ce el lucra la masina cu inginerii ceilalti piloti stateau prin piscine cu fete.
    43 20
  • Eu cred ca Ferrari isi poate face o echipa numai cu Vettel si Schumacher. Nici nu mai are nevoie de ingineri. Am auzit ca Vettel mai coboara si din masina ca sa-si schimbe pneuri, se duce la baie, bea un Red Bull si totul numai in 2 sec ca sa moara toti ferraristii din lume.

    La monoposturile actuale pilotul nu mai contribuie foarte mult, poate chiar deloc. In curand, maxim 20 de ani, probabil vom vedea o competitie a unor masini fara pilot. Pur si simplu pilotul nu mai are de ce sa spuna ce functioneaza sau nu, inginerii vor stii imediat asta din tunelul de vant, din teste s.a.md. Si asta e de cativa ani...
    "Milioane de combinatii de setari" :))) Da, e ca la Loto :))

    EXISTA TEHNOLOGIE!!! Tu iti mai repari masina in curte? Desfaci BMWul in spatele blocului si iei cheia in mana? Sau il duci in service, un individ cu salopeta curata vine cu un laptop si iti spune imediat care e problema?

    Un pilot ramane un pilot, orice ar spune. Degeaba vorbeste el daca nu e nimeni care sa-l inteleaga si sa aiba o solutie pentru problema pe care o gaseste la masina.
    18 42
  • octav71
    Treaba lui Alonso cum a fost sezonul asta, dar sa spui ca "Am avut piloţi precum Niki Lauda, Alain Prost şi Michael Schumacher, toţi fantastici, dar Alonso este cu adevărat fantastic în curse" este cam ciudat chiar si pentru bossul Ferrari.
    Lauda si Schumi au adus TITLURI la piloti si la CONSTRUCTORI, ceea ce Alonso inca nu a reusit. Cate a adus Lauda, 2? Schumi, vreo 5? Deci?
    Timpul trece si vin lupii tineri din spate.
    22 4
  • da ce fata de retard are. Pentru moaca nota 2
    28 14
  • normal ca a avut si masina, cel putin in prima parte. Altfel adio podium. In 2009 ce a facut? S-a luptat la titlu cu o caruta?
    23 9
  • Vei fi tu vreun Adonis nominalizat la cel mai chipes barbat necunoscut si nu stim noi?!
    8 26
  • @qwerty

    Alonso face acelasi lucru, ce facea si Schumi ... lui Schumi I-a trebuit 4 sezoane sa ia titlul cu Ferrari, 2 titluri le-a pierdut la mustata (97 si 98)

    Problema este ca pe vremea acea Todt, Byren si Brown au reusit sa materualizeze ce Schumi diagnostic si cerea ...
    acum in schimb Alonos le zice sa lucreze la un anumit component, care dupa "imbunatatire" functioneaza mai prost decat inainte ...
    acesta nu este gresala lui Alonso, este gresala lui Domenicali

    cat despre faptul ca este supra apreciat ... poate ... dc lua titlul in 2012 era considerat extraterestru? ... nu cred ... sa nu uitam ca nu numai tehnica a ajutat in titlurile lui Vettel, a fos tla mijloc si talent din partea lui Vettel si noroc ... si ghinion pt Alonso

    nu-l mai tot hartuiti pe piloti ... spune-ti si voi lucruri contructrive ... e atat de greu?
    12 23
  • GrosJan
    are mai degraba fata de pisoias certat. L-a certat papa Monte. I-a dat mentiune in loc sa-i dea premiu
    2 2
  • GrosJan
    nu se compara Schumacher cu Alonso cand vine vorba de nr de ani ... pana la primul titlu. In primul rand la Alonso nu stim nici macar daca va lua vreun titlu cu Ferrari. Apoi cand a preluat Alonso Ferrari echipa nu era chiar asa varza. Luptase in 2008 pentru titlu, in 2007 castigase iar in 2009 a fost gaselnita aia a lui Brown de dublu nu stiu ce iar celelalte echipe nu au mai contat. Schumacher venea la Ferrari sa o ridice dintr-o prapastie cazuta cu foarte multi ani in urma.
    6 4
  • pt. desteptul care il face retardat pe alonso,tare as vrea sa vad ce mutra ai tu si in alta ordine de idei este un pilot de formula 1 nu fotomodel.
    asa cu mutra lui are doua titluri mondiale si a realizat cate ceva in viata,oare tu comparativ cu el ce ai realizat?nu inteleg de ce sa vorbim urat despre un anume pilot doar pt ca nu ne place si avem alt favorit.mda,nivelul de cultura probabil.
    7 13
  • daca orice altceva nu mai conteaza daca levelu la cultura e scazut atunci halonso poate sa faca ceva pe alea doua titluri ca nici la el nu e cine stie ce cultura
    12 5
  • 8 din doua note ... 2 pentru sofer, 6 pentru Santander !!! Doar asa iese 8 .... hihihiiii ....
    3 5
  • karting
    alonso 10 ferrari 7
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru