Ferrari lansează noul monopost în 1 februarie

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat miercuri că va lansa noul monopost pentru acest sezon în 1 februarie la Maranello. De asemenea, echipa l-a numit pe Pedro de la Rosa în funcţia de pilot de dezvoltare.

Ferrari a făcut miercuri o serie de anunţuri importante cu privire la perioada de pregătire a noului sezon competiţional.

În cadrul evenimentului Wrooom găzduit de staţiunea montană Madonna di Campiglio, şeful Stefano Domenicali a dezvăluit că Ferrari va lansa noul monopost pentru sezonul 2013 în 1 februarie la fabrica de la Maranello.

Echipa nu a precizat numele sub care va fi cunoscut noul monopost, însă este de aşteptat ca evenimentul de lansare să fie transmis în direct pe site-ul oficial al Scuderiei, la fel ca anul trecut.

De asemenea, Ferrari a anunţat recrutarea lui Pedro de la Rosa, care a rămas fără loc de munca după ce HRT a închis echipă la finalul anului trecut. Spaniolul va fi unul dintre piloţii de dezvoltare a echipei, iar principalul său scop va fi să lucreze în simulator. Aducerea lui De la Rosa este justificată de experienţa acumulată de acesta în cei peste şase ani petrecuţi ca pilot de teste pentru rivalii de la McLaren.

Urmareste Automarket
"Am decis să-l adăugăm pe De la Rosa grupului nostru de piloţi pentru a întări o anumită zonă, şi anume munca în simulator, care devine din ce în ce mai importantă având în vedere actualul regulament al testelor"
, a declarat Domenicali.

La rândul său, spaniolul şi-a exprimat entuziasmul pentru oportunitatea de a colabora cu una dintre cele mai cunoscute echipe din istoria Formulei 1.

"Este incredibil de motivant să lucrezi pentru o echipă precum Ferrari, nu numai pentru ceea ce reprezintă pentru istoria Formulei 1 şi pentru sporturile cu motor, ci şi pentru că va fi o experienţă complet nouă pentru mine.

Mă bucur să colaborez din nou cu Fernando Alonso şi să lucrez cu Felipe Massa", a precizat el.

Domenicali a abordat şi situaţia unui alt pilot de teste al echipei, Jules Bianchi, despre care presa internaţională speculează de mai mult timp că ar putea semna cu Force India că parte a unei înţelegeri viitoare pentru utilizarea motoarelor Ferrari începând din 2014. Italianul a sugerat că ipoteză este reală, însă nu a dorit să ofere informaţii detaliate. "Încercam să-i găsim un rol în Formula 1 şi când vom avea mai multe informaţii vă vom anunţa", s-a limitat Domenicali să afirme.

Via Ferrari, Ferrari

Comentarii (2)

  • SUPER
    1 1
  • E destul de clar ca Ferrari trage sforile pentru a-l baga pe gat pe Bianchi celor de la Force India...altfel Sutil ar fi semnat, probabil, de mult cu indienii. Tinand cont ca nu mai e deloc mult pana la lansari, cred ca negocierile sunt la cutite.
    Ma intreb insa prin ce mijloace pot face cei de la Ferrari lobby pentru Bianchi...Force India utilizeaza (deocamdata) motoare Mercedes...oare sa le ofere italienii un discount de la anul, cand vor trece parca pe motoare Ferrari? sau pur si simplu il vor sponsoriza, cumparandu-i locul?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru