Ferrari: "Mândria nu este suficientă. Vrem să câştigăm titlul"

de Daniel Popescu
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo consideră că Ferrari poate fi mândră pentru rezultatele din acest an, însă admite că Fernando Alonso trebuie să câştige titlul mondial.

Ferrari a ratat obiectivul de a câştiga titlul mondial al constructorilor, iar Fernando Alonso pleacă cu şansa a două în lupta pentru trofeu cu Sebastian Vettel, însă presedintrele Luca di Montezemolo crede că Scuderia poate fi mândră de performanţele din acest an. Italianul îşi justifică afirmaţia prin faptul că, la fel ca în cele mai multe sezoane, Ferrari a reuşit să fie implicată în lupta pentru titlu până în ultima cursă a sezonului.

"Putem fi mândri de ce am obţinut până acum. Cu câteva excepţii, în ultimii 16 ani ne-am obişnuit să ajungem în această situaţie în ultima cursă a campionatului şi suntem din nou aici în acest sezon. Indiferent de rezultat, am fost participanţi. Totuşi, mândria nu este suficientă. Vrem să câştigăm", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Urmareste Automarket
În acest sens, Montezemolo afirmă că Alonso va lupta pentru cucerirea titlului până la ultimul kilometru al cursei de la Interlagos, însă nu uită să-l laude şi pe coechipierul acestuia, Felipe Massa.

"Încă o dată, echipa a făcut la Austin o treabă perfectă, la fel ca şi cei doi piloţi.

Alonso a ajuns din nou pe podium, iar Massa a avut o cursă fantastică, pe lângă faptul că a demonstrat încă o dată că este un jucător de echipă. Acum mergem în Brazilia cu dorinţa de a câştiga, ştiind că vom lupta până în ultimul kilometru al ultimului tur al cursei de la Interlagos. Ştiu că va fi foarte dificil, dar credem că putea reuşi", a mai precizat el.

Via Ferrari

Comentarii (18)

  • vettel merita titlul. gata
    16 29
  • pffettel pe faras...
    5 2
  • tin cu ferrari si alonso poate castiga titlul si il va castiga sunt sigur il va bate pe vettel
    6 3
  • Si Alonso ar merita titlul, tinand cont ca Ferrari nu a fost cea mai buna masina pe parcursul sezonului...insa magaria facuta la Austin cu masina lui Massa ma face sa zic ca din punct de vedere strict sportiv, al respectarii blazonului daca vreti, nu as vrea sa-l vad campion. Mai bine Vettel. Arogant, pustiulica, plicticos in cursa, dar macar n-a primit chiar asa cadouri pe fata de la echipa.
    13 17
  • Tinand cont ca Alonso a abandonat de doua ori din cauza lui Kimi si Grosjan neavand nici o vina as prefera ca el sa fie campion nu Vettel.
    20 13
  • shade si de cand n-a mai castigat alonso o cursa? vai steaua ta, vezi ca ultima cursa a terminat pe 3 cu vreo 40 secunde in urma lui hamilton si vettel, ferraristi frustrai.
    9 16
  • Si ce legatura are ultima cursa ma desteptule.Alonso cu cele 2 abandonuri cu cei doi idioti Kimi si Grosjan a pierdut 42 de puncte asa ca abereaza in continuare cat vrei fara ajutorul lor el Vettel nu pupa titlu anu asta.
    16 6
  • X_Zone tu nu esti cumva fratele lui GrosJan ?
    Sau esti chiar "dublura" lui ?
    Ma abtin mai departe la alte dispute cu tine, e lcar ca Ferrari e naspa si Alonso e mai slab decit Karthikeyan (ca sa dau doar un exemplu din coada plutonului).
    Iata o declaratie " a la Fernado" de data asta din partea lui Luca di Montezemolo. O fi bine, o fi rau ?
    Eu cred ca era mai bine daca in USA pe grila de start erau in primii 3-4 Massa si Alonso iar la final era un 1-2 Ferrari (nu prea conteaza ordinea). Dar in USA a fsot nevoie de un "artificiu ingenios" ca Fernando sa plece de pe locul 7 in cursa (brusc cutia de viteze a lui Felipe avea nevoie de revizie) iar Felipe a plecat de pe 11. E bine ? Pai ... nu prea ! La final multumita unui start , in general foarte bun, al lui alonso si unei curse foarte bune facute de Felipe cele doua Ferrari au terminat pe locul 3-4. E bine ? Pai este. Dar numai pentru ca Lewis a castigat cursa din USA iar Vettel a terminat pe locul doi.
    Asa sint "doar" 13 puncte intre Alonso si Vettel. E bine ?
    Pai nu prea e. Dar poate fi. Cum ? Pai in primul rand ALonso trebuie sa castige cursa de la Sao Paolo. O poate castiga ? Pai nu mai castigat-o pana acum ! Dar acum trebuie sa o castige ! Dar are cu ce masina sa faca asta ? Eiiii .... aici intervine echipa Ferrari !
    Daca nu-i dau p masina superioara fata de ce are Vettel totul e in van. O pot oare face ? Poate. Dar de ce nu au facut-o pana acum ? Poate o sa gaseasca solutia salvatoare in ultimul moment. Asa sa fie oare ?
    Vedem duminica dupa cursa !
    9 5
  • ion negativ
    s-o dea in araturi spaniolu si sa cistige Massuta ca l-ati umilit destul...De3ani testeaza pentru pomanagiu....
    9 7
  • @ion negativ, vezi-ti de treaba ca in iarna trecuta nu facea Massa teste pentru a-i oferi o masina competitiva lui Alonso, doar cei de la Ferrari au muncit la acel monopost ce la inceputul campionatului a fost oferit la amandoi. Si atunci cum explici diferenta mare dintre ei atat in puncte cat si-n timpi de la inceputul campionatului? Voi cei ce nu sunteti de acord cu ordinele de echipa atat de prosti ati fi incat atunci cand sunteti convinsi ca nu aveti sanse pe un drum inca va mai zbateti sa ajungeti undeva continuand pe acel drum? In cazul nostru cand Massa convingea pe toti ca nu poate reusi ce reusea Alonso Ferrari ar fi trebuit sa continue a mai lupta la fel de mult cat pentru Alonso? La ce-i ajuta? La faptul ca nu mai erau vorbiti de rau pe la spate sau aratati cu degetul? SI pe ei si pe mine ne-ar fi durut in cot de vorbele altora, caci cum spunea Tudor Musatescu "numai dupa criticile altora iti dai seama de propia ta valoare".
    5 3
  • GrosJan
    X_Zone nu e fratele meu, e doar o fata pe nume Simona care a mai postat aberatii pe aici
    nu se descurca la bucatarie asa ca bate campii pe aici
    4 1
  • massa inca stie sa dezvolte o masina ... de aceea l.au si pastrat. asta e parere mea
    1 2
  • @melcu
    uite ca murea ferrari daca nu era pomanagiul.A luat probabil lectii de la Briatore si de la Piquet
    1 6
  • GrosJan
    si de unde presupunerea ca Alonso daca nu ar fi abandonat la Spa si Suzuka ar fi facut totusi mare branza acolo? Altii au avut abandon tehnic atunc cand conduceau fara probleme cursa.
    0 6
  • GrosJan
    Simona nu e o fata, e un el. A avut mai multe conturi aici, posetaza si ca anonim. A fost Bishuc, F1_zone, si multi altii, nu-mi amintesc toate nick-urile. Acum e pablo256r nu X_Zone.
    0 6
  • GrosJan
    Stima noastra si mandria
    Alo, Monte, Scuderia. :))
    0 6
  • GrosJan
    Nu conteaza c-am postat sub Bishuc, F1_zone, Ctnmihai sau GrosJan, ce conteaza este ca in tot ce postez trebuie sa fie numai jigniri aduse lui Alonso, nimic altceva nu conteaza. Pana la urma, nu conteaza nici daca sunt adevarate, ce conteaza este ca fiecare post al meu sa fie plin de ura si venin si cat mai jignitor la adresa lui Alonso.
    6 1
  • GrosJan
    Dap, e foarte foarte jignitor sa spui ca alt pilot e mai bun. Blasfemie!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru