Ferrari: "Massa nu ne-a ajutat în lupta pentru titlul constructorilor"

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo l-a acuzat pe Felipe Massa că nu a contribuit suficient de mult pentru Ferrari în lupta pentru titlul constructorilor cu Red Bull Racing.

Esential 104 puncte este diferenta dintre Red Bull si Ferrari in clasamentul constructorilor
53 de puncte este avansul lui Sebastian Vettel in fata lui Fernando Alonso
Ferrari a dezvăluit miercuri unul dintre motivele pentru care a decis să renunţe la serviciile lui Felipe Massa în perspectiva sezonului următor.

Potrivit preşedintelui Luca di Montezemolo, Ferrari a fost nemulţumită de faptul că brazilianul nu a contribuit suficient de mult în lupta pentru titlul constructorilor.

"Relaţia noastră cu Felipe a fost clară. A avut nevoie de rezultate, la fel ca şi noi. Le-a obţinut, dar nu într-o manieră consecventă. A avut câteva curse frumoase, dar nu le-a putut repeta. Anul trecut am simţit lipsa punctelor sale în campionatul constructorilor. Schimbarea îi va face bine", a declarat italianul într-un interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport.

Anul trecut am simţit lipsa punctelor lui Massa în campionatul constructorilor.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
De altfel, inclusiv rivalii de la red Bull Racing au remarcat că aducerea lui Kimi Raikkonen în locul lui Massa va îngreuna misiunea echipei de a cuceri titlul constructorilor.

Între timp, lupta pentru trofeu în sezonul 2014 se apropie vertiginos de final prin prisma avansului pe care Sebastian Vettel îl are cu şapte curse înainte de final.

Tocmai de aceea, şeful Stefano Domenicali a admis că după cursa din Singapore ar putea decide ca Ferrari să-şi dedice toate resursele pentru dezvoltarea monopostului pentru 2014.

"Dacă diferenţa până la lideri continuă să crească, nu are niciun sens să credem că o zecime de secundă poate fi suficientă pentru a recupera. Vom lua o decizie după Singapore, dar nu trebuie să pierdem prea mult teren, pentru că vrem să luptăm cel puţin pentru locul doi în clasamentul constructorilor", a precizat italianul.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (8)

  • Fan F1
    O mica erata: " Între timp, lupta pentru trofeu în sezonul 2014 se apropie vertiginos de final prin prisma avansului pe care Sebastian Vettel îl are cu şapte curse înainte de final.".
    6 23
  • Bine ca a acceptat schimburi de cutii de viteze sa fie declasat pe grila de start ca alonso sa sara 1 pozitie in fata, a acceptat sa ruleze in fata lui alonso, a cedat pozitia 1 in cursa pentru alonso, sacrificandu-se cine stie de cate ori in acesti ani pentru alonso si echipa. Si acum vine ferrari si spune ca nu a ajutat ... Sa vedem ce vor face cei doi cocosi in acelasi cotet care are din costructie o singura bara pentru cocotzat :))))
    42 15
  • Aur1989
    jumbo1974ro, deacord cu tine
    30 5
  • Fan F1
    @jumbo1974ro: A acceptat un singur schimb al cutiei, a rulat 1-2 de ori poate 3 ori, a cedat odata pozitia, si cam atat. In rest a fost cam pe nicaieri, niciodata nu a parut ca lupta pentru pozitii, in principal dupa accident, a mers pe idea "citim" ziarul si vedem ce iese. Unde este Massa care se batea pentru prima pozitie si prima linie in calificari? In cursa, nu-i prea atent, nu incearca nimic, cam asta face un pilot in cursa? "Citeste ziarul"? Face o treaba buna in simulator? Sa faca o treaba buna in calificari, cursa, tata asta conteaza. Punctele conteaza si uite ca asta-i problema.

    Cat despre venirea lui Raikkonen sunt curios... exista doua posibilitati: ori nu se inteleg si treaba nu merge, ori se inteleg si treaba merge super. Eu pariez pe a doua tocmai pentru ca Raikkonen a invatat multe chestii de cand a revenit. Si a invatat cam ce inseamna munca de echipa, iar asta conteaza enorm.
    13 27
  • Sa cad pe jos de ras, daca nu Massa se duce la Lotus si va avea o masina mai buna ca Ferrari la anu :)).
    20 2
  • jumbo1974ro - Bine spus! Dar declaratiile sefului Ferrari (si nu numai ale lui, ci ale oficialilor Ferrari) continua sirul declaratiilor cu iz de mahala! Ceva specific lor.
    14 6
  • @jumbo1974ro

    dc esti fan Massa, poate ar trebui sa te reorientezi pe grila dupa un nou favotit

    referitor la Massa si Ferrari

    ce a dat Massa lui Ferrari:
    un loc 3 in 2006
    un loc 2 in 2008
    si a ajutat la titlul de constructori in 2007-2008

    ce a dat Ferrari lui Massa:

    salarii

    2006: 8 mil eur
    2007: 8 mil eur
    2008: 8 mil eur
    2009: 8 mil eur
    2010: 14 mil eur (+ 6 mil eur dp accident si o noua sansa)
    2011: 10 mil eur
    2012: 10 mil eur
    2013: 6 mil eur (in loc sa-l dea afara ... nu-I rau ... nu-I prost deloc Massa)

    in total: 72 milioane de euro ...nu stiu ce alta echipa l-r fi platit atat, mai mult nu stiu care echipa I-ar fi dat inca o sansa dupa 2010, inca o sansa dupa 2011, inca o sansa dupa 2012 ...

    na ... cine a fraierit pe cine?
    14 15
  • Massa a dat campionul mondial din 2007 daca el nu se achita de sarcinile de pilot nr.2 Kimi nu mai era campion mondial acum ca sa il laudati voi de nu se poate pe Kimi, nu sunt fan Massa dar nici Kimi si in plus mie nu mi se pare Kimi un pilot care face totul praf fapt demonstrat si in 2007-2008, in 2007 Massa l-a facut campion si anul urmator nu a mai facut nimic(cam ce face Massa acum) in rest cele bune
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru