Ferrari: "Massa va fi surpriza finalului de sezon"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.10.2010
Luca di Montezemolo consideră că Felipe Massa va fi marea surpriză a ultimelor trei curse şi susţine că echipa îl va sprijini să câştige curse.

Pentru Felipe Massa, Marele Premiu al Japoniei s-a încheiat în primul viraj, când a derapat şi l-a lovit în plin pe Vitantonio Liuzzi, brazilianul fiind nevoit să abandoneze în urmă acestui incident.

În urma rezultatului, pilotul Scuderiei Ferrari a coborât la 92 de puncte în spatele liderului Mark Webber şi, cu trei etape înainte de finalul sezonului, nu mai are şanse matematice la titlu.

Deşi brazilianul a avut evoluţii modeste după controversele de la Marele Premiu al Germaniei, când i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso, Ferrari susţine Massa va fi surpriza finalului de sezon. Mai mult decât atât, Luca di Montezemolo afirma că Ferrari îl va sprijini pe Massa să obţină victorii, deşi Alonso este implicat direct în lupta pentru titlul mondial.

"Ştiam că în această cursă cei de la Red Bull erau practic imposibil de învins, dar am obţinut cel mai bun rezultat posibil cu Alonso, care rămâne în luptă. Îmi pare rău pentru Massa, care cu siguranţă nu a fost norocos în acest weekend.

Sunt sigur că va fi surpriza ultimelor trei curse ale sezonului. După această zi proastă va dori cu disperare să reacţioneze şi vom face totul pentru a-i oferi posibilitatea să câştige", a declarat preşedintele Ferrari.

Via | Ferrari

Comentarii (41)

  • Mai ales in Brazilia Massa va produce niste surprize, sa speram ca vor fi placute pentru fanii Ferrari si cred ca-l va ajuta pe Alonso ca sa cucereasca titlul mondial.
    12 5
  • Niculae
    Poate se vor revansa fata de el in Brazilia, la el acasa. Nu ar fi chiar asa de greu s-o faca daca pot. Singura problema este ca Red Bull sunt favoriti atat in Brazilia cat si in Emirate... pentru ca oricum le-au castigat pe ambele... sezonul trecut.
    11 1
  • surpriza masa
    cu alte cuvinte pina acuma nu l-au sprijinit deloc ...deci daca nu ai sprijinul lui montezemolo nu poti castiga nici o cursa... si noi care il blamam pe bietul masa....dar acuma cu tot sprijinul ferrari e sigur ca ultimele 3 curse sunt ale lui masa.....daca montezemolo ar fi urmarit formula 1 ar fi vazut ca masa reactioneaza cu disperare la fiecare cursa la care nu pleaca din pol ..... stim asta de ani de zile......probabil i transmite un mesaj lui masa gen petrov ........fa ceva sau zbori...probabil asta ar fi surpriza din partea lui masa dupa ultimele trei etape
    5 3
  • ctlnmihai
    Ferrari: "Massa va fi surpriza finalului de sezon"
    penibil Montezemelo ..
    6 11
  • Mas
    Daca Ferrari ar avea masina Red Bull da, poate, asa Massa nu are nicio sansa sa castige vreo cursa.E mare lucru daca va prinde un podium.
    9 2
  • Nu stiu ce sa zic
    Sa nu uitam insa ca daca Massa se afla intr-o pozitie buna si lupta pt titlu ramane lafe lde stransa atunci stim cu totii ce urmeaza asa ca nu prea il vad castigand curse pe Massa doar daca Alonso abandoneaza sau este ft in spate.
    4 1
  • ctlnmihai
    Pe cat de penibil e Montezemolo pe atat de penibil e Hamilton in cursa (asta ca sa fiu ironic.....)
    7 3
  • ctlnmihai
    sorin666
    slabă ironie.. dacă fac un istoric al ironiilor mele făcute la adresa favoriţilor tăi , mai mult de jumătate cred ca ar lua premiul oscar (dacă s-ar da un oscar ptr. ironii)..oricum ironiile mele au un efect mai mare drept dovadă jignirile aduse mie uneori..atunci chiar mă bucur şi mai mult :) oricum dacă vrei să mă ataci trebuie să depui un efort mai mult...
    1 5
  • Montezemolo
    Joaca ping-pong cu saracul Massa. Daca nici zeii sau mama natura nu il ajuta sa castige titlul la piloti, poate sa isi de-a cu firma-n cap!
    6 0
  • ctlnmihai
    http://formula1.automarket.ro/stiri/ferrari-massa-va-fi-surpriza-finalului-de-sezon-33837.html#comment_post
    Prin declaraţiile contradictorii ,Montezemelo îmi aminteşte de cârmaciul care ne conduce ţara.. Ba că femeia trebuie să iasă la pensie la 65 de ani ,ba la 63 de ani ...
    3 6
  • ctlnmihai
    Adevarul e ca ai dreptate, nu am ce zice, dar din pacate doar atat ironii si altceva nimic......
    Nu am avut intentia sa te atac doar am vrut sa iti raspund la comentariu, doar atat.
    Tu nu poti fi atacat, la fel nici eu.....
    5 3
  • dumi_p
    la mişto
    O declaraţie fãcutã efectiv la mişto...
    2 5
  • Montezemolo
    Eu, de cam multa vreme, nu mai prea dau nici doi bani pe ce debiteaza Montezemolo. Omul confunda cursele cu politica. Da declaratii politicianiste, in care se straduieste sa ne convinga ca negrul este de fapt alb.
    Nu are nici o logica sa-l sprijine Ferrari pe Massa sa castige curse anul acesta, pentru ca asta va fi aproape sigur in detrimentul lui Alonso, care se stie clar, lupta pentru titlu, cu sanse reale.
    Multumesc Montezemolo ca ma prostesti in fata, ca ma crezi un naiv desavarsit. Declaratiile tale ma fac sa iubesc formula 1 si mai mult si sa sper ca toate sunt bune si frumoase in acest sport!
    2 5
  • Dap...
    Halal surpriza... desi fan Ferrari, as fi vrut ca efectele pozitive ale surprizei Massa sa se vada in mod constant de-a lungul sezonului. Pana acum, doar cele negative au dominat.
    6 0
  • @ctlnmihai
    Ironiile tale fine merg in liga lui Mitica, aici vorbim de F1 nu de ironii, arogante si oite, dl. Becali.
    7 2
  • @ctlnmihai
    Daca ai obsevat (desi cred ca este peste priceperea ta) toti fanii infocati ai echipei Mclaren ( @Mircea_Mclaren_1984, @KaNe) si alti de cele mai multe ori comenteaza la obiect performanta sau dupa caz, contraperformanta favoritilor lor si nu urmaresc sa aduca arogante si ironii fine la adresa fanilor achipei Ferrari, dar cum tu te maturizezi mai greu nu ma straduiesc sa te iau in serios.
    7 2
  • Diesel
    pentru deliciul lui Luca
    Mihai, nu cred c-ai inteles,(sau nu vrei sa intelegi tu) ti-am spus sa lasi propriile angoase la o parte:).E drept, Luca are un stil mai aparte, el de fapt transmite acum doua lucruri.Ca vrea sa se bata la titlul constructorilor si are nevoie inclusiv de aportul lui Massa, si mai vrea ca Massa sa ia cat de mult din punctele contracandidatilor lui Fernando.Ce e asa de complicat!
    5 0
  • ??????
    ........ oare s-ar mai merita sa spun si eu ceva? ..... eu zic ca nu!!!!!!! mare pacat pentru MASSA. Poate la anul el si cu schumi sa produca surpriza. bafta multa!!!!!
    1 4
  • massa vs alonso
    ANUL 2008 - singapore - prima cursa pe timp de noapte- MASSA conduce cursa - ALONSO o castIga cu renault (DOAR EL A STIUT CUM A CASTIGAT)) - MASSA pierde titlul MONDIAL la diferenta de un punct - in concluzie................. " caci si fiindca ca "......!!!!!!!!!
    1 4
  • Niculae
    Pe langa @Mircea_Mclaren_1984, @KaNe, @ctlnmihai este copil mic, macar el are ceva doar cu Ferrari & Alonso, dar primii doi nu ezita sa jigneasca orice alt pilot care se pune cu pilotii lor favoriti. Apelative gen "cainele Webber" sau "gunoiul de Webber" nu cred ca sunt folosite de altcineva in afara de fanii McLaren (nu toti dar... pana la urma fac parte din aceasi grupare de elita, cum viseaza ei). Cred ca motto-ul unul fan McLaren suna cam asa: Tii cu Ferrari sau cu oricine altcineva in afara de McLaren esti dusmanul nostru de moarte, tii cu McLaren si urasti Ferrari/(altcineva)... Welcome our friend!. Comparatia directa intre mentalitatea depasita si ingusta a fanilor McLaren si mentalitatea americanilor despre credinta musulmana... cam tot dracul ala este. Ura dintre musulmani si catolici/crestini nu a dus niciodata la nimic bun, asa cum nici ura fanilor McLaren pentru Ferrari si alte echipe nu are cum sa duca la nimic bun. Nici acum si cu siguranta nici in viitor.

    P.S. Va dati seama cata ura tin baietii astia in ei? Cum vine un articol despre Ferrari/Alonso sau altcineva pe care nu-l suporta sunt primii care isi varsa amarul.
    4 1
  • @iulianim
    Spui prostii.Massa a pierdut la Singapore in primul rand datorita echipei tehnice, cu acel furtun de pomina dupa el.N-are legatura.Esti adeptul lui "daca era acum deveneam".Massa trebuia sa faca puncte in alta parte mai multe decat Hamilton.
    4 1
  • ctlnmihai
    Diesel
    De angoase se mai scapă da nu şi de admiraţia care nu te împiedică uneori să vezi în pilotul favorit, omul perfect ...şi ce e mai rău e că accepţi ,ca acesta să câştige în orice fel... oricum speri să nu ajungi să foloseşti expresii folosite şi de alţii la adresa mea..să fiu sincer eu mi-am exprimat antipatia faţă de Ferrari şi de Alonso pe faţă..şi am motivat-o uneori..pot chiar să spun că sunt un pic mai obiectiv faţă de tine..
    1 5
  • Diesel
    "Antipatia obiectiva"-by user Mihai
    Alonso nu e omul perfect, nu cred in asa ceva.Deci eu ar trebui sa te ascult pe tine, tu fiind persoana care se exprima obiectiv la adresa lui Alonso.Ok, tu care recunosti ca nutresti "antipatii motivate"..sincer, Mihai, tu iti citesti textul inainte de a da "enter"?
    3 1
  • ctlnmihai
    Niculae
    şi tu procedezi la fel când e vb de un articol despre Mclaren.. eu ţi-am mai spus să predai lecţii de imparţiaitate şi obiectivitate userilor noi care intră pe automarket.. we are two of a kind cum ar spune conaţionalii lui Whitmarsh ori siamo la coppia piu bella del mondo cum ar spune Adriano Celentano.. cu mici plusuri ptr. mine totuşi.. eu semnez logat pe când tu nu .. deci îmi asum responsibilitatea ptr. cele spuse..
    1 4
  • ctlnmihai
    Diesel
    Se spune că ,persoanele care au antipatii dau dovadă de o reală obiectivitate.. ..şi în plus eu am precizat că sunt puţin obiectiv nu în totalitate..,, Nu contează ce s-a întâmplat la Hockenheim ,contează clasamentul ,restul sunt poveşti de delectat la un pahar de vin demisec ,preferabil chateau Bolovan aş adăuga eu (citat din tine )...jumătate din fanii F 1 plus unii fani ferrari n-au gustat faza de atunci..dar numai tu şi încă câiva de pe aici ai spus că nu contează ce s-a întâmplat..
    1 3
  • Diesel
    doar clasamentul conteaza
    Eu sunt de acord cu ordinele de echipa.Cand alerga Schumacher la fel.Este parerea mea, am argumentat-o suficient, nu mai reiau.Eu beau vin sec.
    2 1
  • ctlnmihai
    Diesel
    Chateau Bolovan e sauvignon roşu sec.......cât despre ordinele de echipă..îţi plac ordinele de echipele dar nu ţi-a plăcut că Hamiton după cum ai spus mai mereu a fost chipurile favorizat în dauna lui Alonso la Mclaren în 2007 ...hmm mă întreb dacă Massa ar fi fost favorizat în felul cum s-a făcut cu Alonso la Hockenheim
    1 3
  • ctlnmihai
    Diesel
    hm ai dreptate ..mă cam grăbesc cu tasta enter... şi ca să continui comm-ul cum ai reacţiona ăn cazul acela....
    1 3
  • ctlnmihai
    Diesel
    în cazul*
    1 2
  • Diesel
    Asa cum Schumi este dominat acum de Nico la fel si Alonso, Ham sau Vettel pot ajunge intr-o buna zi sa fie surclasati de coechipieri.Regula ramane aceeasi.Este un sport de echipa, nu individual, deci echipa primeaza.
    2 1
  • ctlnmihai
    Diesel
    atunci de ce ai criticat faptul că Mclaren l-a favorizat pe Hamilton în dauna lui Alonso??? scuze dar te contrazici singur
    1 3
  • sorin
    massa intrase la boxe din cauza cui? adevarul cam doare la unii...
    1 2
  • Niculae
    Auzi ca tot discutam despre sezonul 2007... n-ai vrea sa cauti pe net sa vezi ce spun oficialii si care sunt declaratiile celor care au fost judecati in acel proces/scandal? Daca vrei sa crezi orbeste in ce spune Dennis sau Withmarsh este treaba ta, dar este posibil ca realitatea si cursul evenimentului sa fie foarte diferite de ceea ce crezi tu. Sa stii... poti sa te informezi singur, sa ai propria parere bazata pe informatiile cautate si gasite de tine, nu trebuie sa crezi orbeste in ce spun altii (me included here).

    P.S. Asa sunt toti fanii McLaren? Cred orbeste in ce spune Withmarsh? Va este greu sa ganditi liber? Sa cautati pe net informatiile, sa vedeti cine are dreptate si sa aveti o parere proprie? Sincer... exista internetul. Nimeni nu poate sterge sau cenzura ce exista pe miile de miliarde de siteuri, iar asa cum exista informatii impotriva celor de la Ferrari in legatura au unele evenimente asa exista si impotriva celor de la McLaren in legatura cu alte evenimente.
    2 1
  • Diesel
    gata-unii mai au treaba
    Nu-i nicio contradictie insa tu nu-mi citesti cu atentie textul si cred ca pierdem vremea.Hamilton nu il domina pe Alonso in 2007.A fost ceva in genul "Red Bull" de acum.Hamilton a fost favorizat in timp ce Alonso castiga curse pentru ei si le oferea setari optime.Ca sa inchei, Alonso a castigat curse pentru trei echipe pana acum.Cred ca asta spune tot.
    2 1
  • ctlnmihai
    Diesel
    da da desigur ..oferea setări optime.. mai bine spus avea informaţii optime de la amicul de la rosa care la rândul lui le primea de la stepney.. eu nu cred că Alonso a căştigat mai multe curse decât hamy în 2007..sau dacă a câştigat a fost doar la limită.. Mă întreb de ce naiba Renault la care Alonso a stat 2 ani înainte de a veni la ferrari n-a câştigat titluri mondiale
    dacă alonso era un bun developer..La alonso setarea optimă a fost Briatore şi acum Montezemelo...
    1 4
  • ctlnmihai
    Diesel
    şi Massa nu era departe de locul 1 la piloţi la Hockenheim..Alonso îl domina într-atât de trebuia să ţipe Alonso la echipă ca amârîtul ăla să fie lăsat să se lupte ptr. titlu... gata subiectul că am treabă..oricum niciunul dintre noi nu va ceda :) o zi plăcută
    1 4
  • ctlnmihai
    Niculae
    niculaie ,baby şi tu crezi la fel că Fia a procedat corect în cazul Alonso-Massa -Ferrari.. aşa că nu-ţi mai consuma aşa zisa obiectivitate a ta ..poate te cred alţiidar eu nu .. o zi plăcută oricum
    1 3
  • fani meclareni si pamfletardele
    Fani ham, strugurii-s acrii..aveti mereu si mereu acelasi discurs cand pierde bezmeticul de Ham, pe But il bagatelizati, pe Kova l-ati desfiintat.Sa fiti sanatosi si sa priviti cum castiga Red Bull cel putin un titlu.
    2 1
  • ctlnmihai
    F1-zone
    Pe tine te iert că oricum tu oscilezi între Ferrari şi Red Bull..peste 1 an vei ţine cu Ferrari şi peste 2 cu Mercedes poate..la tine simpatiile sunt după cum bate vântul...
    0 3
  • ctlnmihai
    Pe tine noi te-am iertat de mult .....
    0 0
  • ctlnmihai
    Nu ptr ca oscilezi intre alte echipe, ci ptr comportamentul tau in raport cu fanii adversi ai echipei McLaren.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru