Ferrari: "Monaco reprezintă un nou început pentru Massa"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.05.2012
Ferrari a lăudat performanţele lui Felipe Massa de la Monaco şi consideră că acestea reprezintă adevăratul început de sezon pentru pilotul brazilian.

Felipe Massa a avut parte de unul dintre cele mai slabe debuturi de sezon din carieră, devenind după primele trei curse singurul pilot al unei echipe tradiţionale care nu câştigase niciun punct.

Brazilianul a dat primele semne de revenire în Bahrain, acolo unde a obţinut două puncte, însă primul rezultat convingător a fost reuşit abia la Monaco, acolo unde a terminat pe locul şase, la numai şase secunde în spatele învingătorului Mark Webber. Stefano Domenicali, şeful Ferrari, a lăudat prestaţia pilotului său şi anticipează că acesta reprezintă un nou început pentru brazilian.

"Cred că a avut un weekend grozav. A fost weekendul pe care l-a meritat după multe săptămâni cu mare presiune. Sunt sigur că acesta va fi punctul său de cotitură. A fost un mare spor de încredere pentru el să aibă performanţe într-un moment dificil. Avem nevoie de el în campionatul constructorilor, aşa că aştept un Massa bun până la finalul sezonului", a declarat italianul.

La rândul său, Massa a răsuflat uşurat după prestaţia de la Monaco, însă a admis că locul şase nu reprezintă un mare motiv de mândrie pentru un pilot care concurează la volanul unui Ferrari.

"A fost o cursă bună.

A fost dificil, dar totul a decurs bine. Am fost în formă bună şi până la urmă am câştigat puncte bune, chiar dacă a fost locul şase, o poziţie pentru care nu poţi să fii foarte fericit. Dar a fost bine având în vedere ce s-a întâmplat până acum. Aş spune că totul a mers în direcţia bună pe parcursul weekendului", a declarat el.

Massa a fost pus sub presiune să obţină un rezultat bun la Monaco chiar de propria sa echipă, iar presa internaţională a speculat în ultimele luni că brazilianul riscă să fie înlocuit înainte de finalul sezonului dacă nu revine la o formă mai bună.

Via | YallaF1 | Autosport

Comentarii (5)

  • no-name
    MASSA
    Ar fi culmea ca el sa castige urmatoarea cursa, la cum se prezinta f1 de anul acesta.
    7 2
  • ferari 2012
    In acest sezon orice e posibil, mai ales ca in CANADA circuitul se potriveste monopostului f2012
    4 1
  • Massa?
    Cred ca Massa pana acum a fost pilotul de teste in regim de cursa si pe masina lui se incercau diverse chestii care apoi cele bune erau implementate pe masina lui Alonso, acum cand s-au rebilitat cat de cat cred ca isi permit sa aiba 2 masini competitive in cursa si nu in totalitate diferite au constatat ca daca trag tare nu se stie de unde vine titlul la constructori cu toata brambureala asta de pana acum, ar fi posibil ca in canada sa avel al 7 castigator-variante sunt: HamHam, Kimi, poate Massa, Schumy???
    5 2
  • mobius
    putin probabil
    Raikonen Hamilton si chiar Massa ar putea castiga cursa urmatoare, pentru ultimul chiar m-as bucura, Schumacher insa cu tot regretul si respectul, pentru el si pentru fanii sai, nu cred ca mai poate castiga vreo cursa. F1 s-a schimbat foarte mult, sunt multi piloti tineri si talentati, cu mare dorinta de victorie, un pol accidental poate da, ar mai putea castiga, dar o cursa este foarte greu pentru el sa o castige, dupa parerea mea.
    3 5
  • @mobius
    Daca va ploua in Canada orice e posibil.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru