Ferrari: "Noile pneuri Pirelli au schimbat artificial ierarhia în F1"

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari acuză Pirelli că noile pneuri introduse în Ungaria au schimbat în mod artificial raportul de forţe din Formula 1.

Alegerea făcută de Pirelli a contribuit la alterarea artificială a ierarhiei din pluton.

Ferrari
Comunicat de presa
Victoria obţinută de Lewis Hamilton în Marele Premiu al Ungariei cu noile pneuri introduse de Pirelli şi prestaţiile modeste înregistrate de Fernando Alonso şi Felipe Massa au determinat Ferrari să lanseze un nou atac la adresa unicului furnizor de pneuri din Formula 1.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, Scuderia susţine că Pirelli a schimbat în mod artificial ierarhia în Formula 1 în plin sezon competiţional.

"Alegerea făcută de Pirelli a contribuit la alterarea artificială a ierarhiei din pluton, ceea ce nu i-a mulţumit pe preşedintele Luca di Montezemolo şi pe bărbaţii Scuderiei. Acest subiect va fi dezbătut în viitorul apropiat", a precizat echipa.

Trebuie să înţelegem dacă are legătură cu structura pneului sau dacă depinde de tipul de compoziţii alese pentru fiecare cursă.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
În schimb, şeful Stefano Domenicali a preferat să fie mai moderat în comentarii şi nu exclude ipoteza ca monopostul Ferrari să nu fi fost competitiv din cauza compoziţiilor soft şi medium alese de Pirelli pentru cursa maghiară.

"Trebuie să înţelegem dacă are legătură cu structura pneului sau dacă depinde de tipul de compoziţii alese pentru fiecare cursă.

Este însă clar că Mercedes şi-a rezolvat problemele cu aceste pneuri", a precizat italianul pentru TotalRace.

Via GMM

Comentarii (7)

  • Ce dubios suna asta " ceea ce nu i-a mulţumit pe preşedintele Luca di Montezemolo şi pe bărbaţii Scuderiei". Sa inteleg ca femeile Scuderiei au fost multumite? :D Nu stiu declaratia originala, dar traducerea e dubioasa...

    Ai naibii astia de la Ferrari. Se gasesc sa fie umili chiar atunci cand se lupta pentru titlul mondial. In 2009 sau 2011 mai intelegeam sa fie umili. Dar acum? Sau anul trecut? Acum trebuie sa se lupte si sa-si creeze avantaje. F1 inseamna sa-ti creezi avantaje. Nu stai ca prostul in banca si sa te multumesti cu ceea ce ai.
    Ai drept de veto? Esti cea mai titrara echipa din Formula 1? Pai atunci ia atitudine si impune anumite lucruri, astfel incat sa nu fi dezavantajat si altii sa nu-si creeze avantaje nejustificate. Cei de la FIA sau F1 nu te asculta? Protesteaza! Asa cum am mai spus, trebuie sa fie frustrant pentru Montezemolo sa fie facut de germani. Credeam ca italienii sunt mandri de ei... ma asteptam ca grecii sau romanii sa fie umili, nu italienii.
    10 7
  • Mai tineti minte cand nationala Romaniei nu se mai califica la turnee finale din cauza gazonului? De parca ceilalti jucau pe terenul adus de acasa:)))) Seamana izbitor dupa parerea mea.
    8 1
  • nu s-a rasturnat nicio ierarhie! masina mercedes este cea mai rapida (se vedea in calificari) insa era lenta in mod artificial in cursa (din cauza pneurilor). acum doar s-a ajuns la normalitate! oricum prevad ca Mercedes va mai avea probleme in unele curse... nu cred ca au rezolvat problema definitiv
    6 1
  • Rasistule.
    2 13
  • Nah. S-a schimbat tabara care critca pneurile. Acum cateva saptamani erau cei de la RBR si Mercedes. Acum apare Ferrari. Vorba lui ferr: de ce naiba ai posibilitate de veto daca tu stai cuminte in banca si taci?
    Sa faca Ferrari un monopost care sa functioneze pe orice pneu sau temperatura si sa nu mia tot critice pe alti. De la Ferrari vreau performanta. Nu scuze !
    10 1
  • s-a dus si sezonul acesta ... :(
    7 1
  • Ferrari vrea sa mearga cu pneuri d'alea sparte
    Tot artificial a si fost creata situatia convenabila ferrari de la inceput de sezon cand au fost introduse pneurile astea spargibile. Totusi si Lotus mergea mai bine pe pneuri moi dar s-a adaptat din mers la pneuri mai tari. Si alte echipe precum Mercedes si RBR s-au adaptat din mers la pneuri mai moi. Deci nu e chiar atat de artificial precum crede Ferrari. E o lupta per sezon intreg si nu trebuie sa te culci pe o ureche.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru