Ferrari nu comentează zvonurile despre concedierea şefului departamentului de motoare

de Daniel Popescu
Marti, 08.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a refuzat să comenteze speculaţiile despre concedierea lui Luca Marmorini, şeful departamentului de motoare, însă anunţă "o nouă echipă" pentru sezonul 2015.

Esential 3 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor
Publicaţia italiană Autosprint a relatat la sfârşitul săptămânii trecute că Ferrari a decis să-l concedieze pe Luca Marmorini, şeful departamentului de motoare, ca urmare a performanţelor relativ modeste înregistrate de noua unitate de propulsie cu motor turbo V6 de 1.6 litri comparativ cu rivalii de la Mercedes.

Şeful Marco Mattiacci a vorbit despre viitorul echipei, însă a refuzat să facă orice comentariu pe marginea speculaţiilor lansate de presă italiana.

"Nimeni din cadrul echipei nu a anunţat ceea ce se spune în presă. Nu vreau să indic nicio persoană individuală, dar reconstruim şi întărim echipa. Nu vreau să fac niciun comentariu despre persoane individuale", a declarat italianul.

Trebuie să pregătim o echipă diferită pentru 2015, dar nu trebuie să facem un anunţ despre asta.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
Cu toate acestea, Mattiacci afirmă că are un plan organizaţional bine pus la punct şi că Ferrari va avea "o echipă nouă" în sezonul 2015, fără însă să intre în detalii.

"Nu am niciun anunţ de făcut.

Cele mai bune anunţuri sunt rezultate. Cu siguranţă muncim pentru a îmbunătăţi, pentru că nu putem fi mulţumiţi cu locul şase (locul ocupat de Fernando Alonso la Silverstone). Trebuie să pregătim o echipă diferită pentru 2015, dar nu trebuie să facem un anunţ despre asta. Aceasta este poziţia noastră şi nu trebuie să facem niciun anunţ în acest moment", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • Mi se pare gresita abordare cu concedierea inginerilor.
    Poti aduce ingineri noi, poti face rotatii de pozitii cu cineva din cadrul echipei, etc.
    4 6
  • Dupa multi ani in care Ferrari se batea cu caramida in piept cat de tari urmeaza sa fie si nu au fost, Mattiacci nu comenteaza nici zvonurile, urmand ca rezultatele sa fie anunţurile. Merita de laudat noua abordare!
    20 0
  • da, merita de "aplaudat" aceasta abordare, daca tinem cont de gura sparta a lui domenicalli... mult tam tam ptr nimic..
    citesem pe un site similar comment-ul unui fan : "la Ferrari nu este vorba decat de aroganta italiana".......
    sa aduca ingineri de top, cum au fost odata..
    sper sa se schimbe in bine aceasta atitudine si sa vedem roade, ca de vorbe suntem satui..
    2 0
  • @ Cyrus
    Nu e gresit deloc....de ani de zile tot aduc noi ingineri...fac recrutări din toate partile si niciun rezultat.
    Poate cu abordarea asta se reuseste ceva
    1 1
  • @boby, nu cred ca e problema e in ingineri.
    Cred ca mai degraba merge vorba de organizare, abordari, etc. Si daca seful actual responsabil de motoare n-a reusit sa construiasca cel mai performant motor, inseamna ca acesta e rau? Pune alt sef al departamentului, iar cel initial sa lucreze in continuare, dar cu alte responsabilitati, pentru ca experienta lui este in continuare valoroasa.
    Doar daca nu vrea sa plece singur...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru