Ferrari nu face apel pentru amenda de 100.000 de dolari

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.07.2010
Ferrari a anunţat că nu va face apel la decizia comisarilor de cursă de a amenda echipa cu 100.000 de dolari pentru utilizarea ordinelor de echipă la Hockenheim.

Comisarii de cursă de la Hockenheim au amendat Scuderia Ferrari cu 100.000 de dolari şi au solicitat Consiliului Mondial al FIA să ia o decizie în privinţa echipei italiene, după ce au stabilit că aceasta a utilizat ordine de echipa în Marele Premiu al Germaniei.

Chiar dacă Scuderia are posibilitatea de a face apel la această decizie, şeful Stefano Domenicali a confirmat că Ferrari nu va urma această procedură, fiind convins că reprezentaţii Consiliului Mondial al FIA vor avea o altă perspectivă asupra evenimentelor.

"În interesul sportului, am decis să nu mergem înainte cu procedura de apel, fiind încrezători că Consiliul Mondial va şti cum să evalueze corect faptele", a precizat italianul în cadrul unui comunicat de presă al Scuderiei Ferrari.

Fernando Alonso a câştigat duminică Marele Premiu al Germaniei după ce Felipe Massa i-a cedat în mod deliberat prima poziţie în urma instrucţiunilor codate primite de la boxe. Ordinele de echipă au fost interzise în Formula 1 în 2002.

Via | Ferrari

Comentarii (11)

  • Ferrari-dubla
    Bravo Ferrari! Massa a fost si va ramane un simplu locotenent. Mai lent decat Alonso, din 11 curse o singura data a fost mai rapid decat Alonso in calificari nu poate emite pretentii doar pentru ca a avut o oportunitate la un start de cursa. In tot weekendul Alonso a fost cel mai puternic victoria este fireasca. Massa trebuia sa confirme si sa fie mai rapid ca Alonso. Ferrari daca vrea performanta trebuie sa revina la epoca Schumacher si sa construiasca in jurul celui mai rapid pilot. Singurul care il poate ajunge pe Hamilton este Alonso.
    13 5
  • @schumy-mani
    Aici ai o conceptie gresita! De ce crezi ca pilotul mai rapid trebuie sa fie numarul 1? Nu intotdeauna pilotul mai rapid e si cel principal sau cel mai rapid din campionat. Cred ca in acest sezon exemplele sunt elocvente: RB sunt indiscutabil cei mai rapizi si de aia nu sunt primii. Acelasi principiu se aplica si in cadrul echipei.
    6 7
  • hai sa punem pilotii lenti nr.1
    Ciudata logica mai ai @paul, sunt fan Ferrari asa ca ma intereseaza ca echipa sa castige cel putin un titlu in 2010. Alonso a adus cele mai multe puncte echipe, peste 30 diferenta fata de Massa si este constant mai rapid. La RBR pilotii sunt la egalitate, la Mclaren e cam la fel. Si acolo cand unul dintre piloti se va detasa va primi suportul total al echipei.Singura logica in care se inscrie ce spui tu este ca nu esti fan Ferrari.
    7 2
  • voi ati uitat
    in 2008 in marele premiu al chinei, raikkonen ia cedat locul lui massa, s-au ati uitat? desi sunt fan ,,ferrari si schumacher'' atata timp cat alonso este la ferrari sa nu castige niciun titlu. goooooo massaaaaa
    3 8
  • @iuliani
    asta-i buna:))
    Nu mor caii cand vor cainii:))..
    5 2
  • ctlnmihai
    Ferrari nu face apel pentru amenda de 100.000 de dolari
    la inceputul sezonului fanii ferrari kaudau politica echipei Ferrari de a nu favoriza niciun pilot.. misto spus. in interesul sportului....daca ce s-a intamplat ieripe circuit a fost in interesul sportului atunci n-avem ce mai comenta..
    2 4
  • ctlnmihai
    Ferrari nu face apel pentru amenda de 100.000 de dolari
    *laudau
    0 2
  • @iulianimi
    Ai uitat ca Massa al tau a avut 2 ani la rand sansa sa castige un titlu... 2 ani pierduti.

    Iar in al 3lea an(2009) a fost zero... are o scuza accidentul... Raikkonen l-a dominat.

    Massa n-are sanse anul asta!

    Nu il poate invinge pe Vettel, Hamilton, Alonso intr-o lupta dreapta 1 vs. 1... E rapid, dar asta numai cand pleaca primul. La depasiri greu... Asa ca Alonso normal ca e nr. 1... O echipa se construieste in jurul celui mai bun, iar Alonso e cel mai bun, cu 2 titluri mondiale si campionatul asta e inaintea lui Massa. Ce mai vrei? Nu prea cred ca esti fan Ferrari. Ferrari nu inseamna Schumacher... Iar orice campion este bine primit. Alonso trebuie sa confirme si sa arate ca merita toata sustinerea.
    Da stiu... Dupa ce castiga titlul mondial o sa fii si fan Alonso.
    3 3
  • ordine de echipe
    Sunt fan Ferrari si nu mi-a placut in momentul respectiv ordinul dat, pe fata, de la standuri.
    Dar judecand la rece, mi-am dat seama ca este mai bine asa.
    E mai palpitant, intra in cursa pentru titlu inca un pilot si uite asa urmaresc cursele cu mai mult interes.
    Daca Alonso nu castiga, erau sanse din ce in ce mai mici si ma uitam la "struguri acri". :)
    Sper sa inteleaga si fanii celorlalte echipe care urla si folosesc termeni extremi ca e mai bine asa pentru competitie si sa nu mai strige hotul...
    La fel fac toti, prostia la Ferrari a fost acum ca au facut-o prea pe fata... puteau si ei sa faca ceva la schimbul de pneuri sau ceva de genul...
    2 1
  • @schumy-mani
    Salut. Sunt fan Ferrari din 1997. Dupa ce a plecat Schumy am tinut cu Massa si chiar si acum tin cu el. Recunosc....poate nu o fi cel mai rapid dar este totusi un pilot de top.
    Imagineaza-ti urmatoarea: Massa este intotdeauna mai lent decat Alonso dar prin anumite circumstante(constanta, noroc, o zi mai buna) reuseste sa se claseze in fata lui. Dupa conceptia ta el ar trebuii intotdeauna sa ii cedeze locul lui Alonso chiar daca este in fata lui doar pentru ca este mai lent.
    Ei...aici eu nu sunt de acord. Cred ca pilotul care este in fata(chiar daca este mult mai lent) daca poate sa tina de locul lui atunci il merita! Si Massa l-a meritat in Germania!
    4 0
  • Contestatie
    Doar n-or fi chiar atit de prosti sa faca contestatie,ptr. ca ar primi o pedeapsa drastica.Gustul victoriei este insa amar ptr. Alonso,s-a citit asta pe fata lui.Pacat......
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru