Ferrari nu renunţă la ideea celui de-al treilea monopost

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Luca di Montezemolo va continua presiunile pentru ca echipele de top să utilizeze câte trei monoposturi, iar testele să fie permise şi în timpul sezonului.

Luca di Monzemolo, preşedintele Scuderiei Ferrari, a lansat un nou atac la adresa echipelor care au debutat în competiţie în sezonul 2010, afirmând că acestea ar trebui înlocuite cu un al treilea monopost furnizat de team-urile de top.

De altfel, italianul a abordat această idee de mai mult timp, însă până în prezent nu a reuşit să convingă celelalte echipe de viabilitatea propunerii.

"Echipele mici? Sincer, simt că ar fi mai bine să avem oportunitatea să utilizăm un al treilea monopost decât să vedem monoposturi care s-ar chinui până şi în GP2. Este o idee pe care o vom promova cu putere în viitor", a declarat el.

Pe de altă parte, Montezemolo este nemulţumit că testele vor fi în continuare interzise în timpul sezonului, după ce echipele mici s-au opus relaxării acestei reguli pentru a evita o creştere a costurilor. "Trebuie să deblocăm această limitare absurdă a testelor. Formula 1 este singurul sport în care nu ai nicio şansă să te antrenezi.

Este ca şi cum le-am cere celor de la Renault, Milan sau Inter să nu se încălzească înaintea unui meci din Champions League", a adăugat el.

Pe de altă parte, italianul este mulţumit că FIA a eliminat din regulament articolul care interzice ordinele de echipă, considerând că Jean Todt, preşedintele forului mondial, face o treabă foarte bună. "Din fericire, regula care interzicea ordinele de echipă a fost abrogată, care a fost o o regulă ipocrită. (Ordinele de echipă) au făcut întotdeauna parte din sportul nostru, iar cei care pilotează pentru Ferrari sunt perfect conştienţi de acest lucru. Sub conducerea lui Jean Todt, FIA lucrează bine şi această decizie confirma acest trend", a inxcheiat preşedintele Ferrari.

Via | Autosport

Comentarii (9)

  • Cel de-al treilea monopost mi se pare o aberatie, insa reluarea testelor din timpul sezonului trebuie adoptata cat mai repede daca vrem sa urmarim o F1 "sanatoasa".
    11 0
  • ctlnmihai
    Şi pilotul celui de-al treilea monopost Ferrari să fie fratele lui Felipe Massa.. oricum reluarea testelor în timpul sezonlui ar fi o idee bună
    7 6
  • ctlnmihai
    * sezonului
    3 3
  • Nici anul viitor nu au teste la liber?Si aia care nu au simulatoare ce fac?Alea-s tot pe bani, bani grei.Cine face cel mai bun monopost in iarna, ia campionatul.
    9 0
  • 2 sau 3...diferenta minima!
    ...f1 se plinge de criza si vor sa ,,stringa putin sireturile" pu economie...asa ca nu mai vedem noi degraba reintroducerea testelor! Si testele vor fi ca privitul la soare...
    Cit priveste nr monopost., asta e banal...poate el are in vedere ca doar Ferrari sa fie cu 3monop. iar ceilalti cu doua, ca sa-i intreaca in clasament.
    4 6
  • monopost 3
    Al treilea monopost nu puncteaza in clasamentul constructorilor, doar la piloti asa suna propunerea Ferrari.Pai n-ar fi rau sa mai fie niste piloti ca si Rai, Hulk, sau niste tineri talentati in monoposturi bune la Red Bull Ferrari sau Meclaren..ideea nu e rea, ar fi ca in WRC, dar nu va prinde.
    6 2
  • salutare
    se vrea reducerea costurilor si nea Monti,vrea sa reintroduca testele de peste an???Destept baiat!!!!!!!Vezi-ti matale de cariera politica si nu mai vorbi inainte sa te consulti si cu altii,ca doar nu-ti alearga singura echipa in campionatul mondial!!!!!
    4 4
  • toreador023
    are dreptate fratele meu Luca
    Bolizii care au aparut anu trecut, nu fac fata nici pt GP2. Sunt doar pt decor. In locul acestora ar fi bine un al 3 monopost.... ....mda.
    3 2
  • marian0904
    Cumparaturi de Craciun
    Ar fi mult mai simplu pt Montezemolo daca si-ar cumpara o echipa asa cum are seful RB. In felul asta ar putea avea 4 masini.
    Cred ca nici FIA nici celelalte echipe nu vor fi de acord, mai ales dupa atitudinea Ferrari in privinta ordinelor de echipa.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru