Ferrari: "O defecţiune la motor ar încheia sezonul pentru Alonso"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.10.2010
Stefano Domenicali a admis că Fernando Alonso nu va mai avea nicio şansă la titlul mondial dacă va fi nevoit să utilizeze un al noulea motor.

Fernando Alonso se afla în cea mai delicată postură în privinţa motoarelor dintre cei 5 candidaţi la titlul mondial. Pilotul Scuderiei Ferrari a utilizat deja toate cele 8 motoare permise anual de regulament, motiv pentru care orice utilizare a unui motor suplimentar ar fi echivalentă cu o retrogradare de 10 poziţii pe grila de start.

Deşi pilotul spaniol şi-a exprimat încrederea că va trece cu bine peste această situaţie, şeful Stefano Domecali a admis că Alonso ar pierde orice şansă la titlul mondial în care în care va avea nevoie de o unitate nouă în ultimele 3 curse ale anului. Întrebat în cadrul conferinţei de presă de la Yeongam dacă există şanse ca Alonso să rămână fără motoare, italianul a replicat:

"Sper cu adevărat că nu. Dacă se întâmpla aşa ceva va fi extrem de dificil să luptăm până la capăt. Ceea ce am fost capabil să facem a fost să gestionăm numărul de kilometri cu motoarele existente şi acesta este planul nostru. Sperăm să reuşim până la Abu Dhabi.

dacă vom avea probleme de fiabilitate va fi o traumă, pentru că ar fi imposibil să recuperăm punctele de care am avea nevoie pentru a continua lupta cu Red Bull şi McLaren. Nu putem avea nicio problemă, altfel totul s-a sfârşit", a declarat Domenicali.

Problemele lui Alonso cu motoarele au apărut încă din prima etapă, când spaniolul a fost nevoit să utilizeze două unităţi în Bahrain ca urmare a unor defecţiuni tehnice semnalte după calificări.

Via | Formula1

Comentarii (2)

  • Nu e problema! Avem motorul lui Massa:))
    7 5
  • @maryo37
    Probabil ai glumit cand ai scris aia...regulamentul nu spune ca fiecare echipa are 16 motoare/sezon. Au ele cate 16 dar cate 8 motoare "datate, semnate si stampilate" de fiecare pilot in parte.Vrei sa zici ca nu te-ai mira ca Ferrari sa schimbe motoarele pilotilor? Hai sa fim seriosi!
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru