Ferrari: "O ţară va găzdui o singură cursă de Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.12.2010
Stefano Domenicali susţine că o ţară va putea găzdui în viitor un singur Mare Premiu de Formula 1, din cauza extinderii calendarului competiţional.

Spania este în prezent singura ţară care găzduieşte două curse de Formula 1, prin intermediul circuitelor de la Barcelona şi Valencia.

În plus, Italia se pregăteşte pentru găzduirea unei noi curse stradale la Roma începând din 2013, deşi Monza are contract cu Bernie Ecclestone până în 2016. Cu toate acestea, Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, susţine că în viitorul aproapiat o ţară nu va mai avea posibilitatea de a găzdui două Mari Premii, principalul motiv fiind extinderea calendarului la 20 de curse.

"Poziţia noastră este foarte clară şi nu lăsa loc de interpretări. Sportul nostru extinde tot mai mult numărul ţărilor care găzduiesc Mari Premii şi toate echipele sunt de acord cu asta. Prin urmare, este inevitabil că nu va mai fi posibil să avem două curse în aceeaşi naţiune. Nu este datoria echipelor să aleagă unde sunt găzduite Marile Premii, asta depinde de deţinătorul drepturilor comerciale. Orice altceva este pură speculaţie", a declarat italianul, citat de site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Domenicali se va întâlni la Londra la sfârşitul acestei săptămâni cu reprezentaţii tuturor celorlalte 11 echipe din Formula 1.

Via | Ferrari

Comentarii (1)

  • sistem rotativ
    Daca o tara are mai multe circuite bune pentru F1 as sugera ca FIA sa foloseasca un sistem rotativ.
    Adica anul viitor Barcelona cu Monza iar peste 2 ani Valencia si Imola. (doar un exemplu)
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru