Ferrari: "Punctele noastre slabe sunt viteza pe liniile drepte şi stabilitatea"

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari consideră că trebuie să îmbunătăţească viteza pe liniile drepte şi stabilitatea în momentele de frânare pentru a-i ajunge din urmă pe rivalii de la Mercedes.

Starturile şi forma în viraje sunt principalele puncte forte, dar trebuie să lucrăm la stabilitatea în momentele de frânare şi la viteza pe liniile drepte.

James Allison
Director tehnic Ferrari
Ferrari a obţinut o dublă clasare în puncte în prima cursă a noului sezon de la Melbourne, însă piloţii şi oficialii echipei au admis că performanţele nu se ridica la nivelul pretenţiilor, mai ales în contextul dominaţiei autoritare a lui Nico Rosberg.

Directorul tehnic James Allison a scos deja în evidenţă două aspecte pe care echipa trebuie să le îmbunătăţească pentru a ţine pasul cu rivalii de la Mercedes.

"Putem fi satisfăcuţi de fiabilitatea demonstrată de monopostul F14 T, dar este clar că trebuie să muncim pentru a concura pe picior de egalitate cu Mercedes. Sunt multe lucruri care funcţionează bine la F14 T. Starturile şi forma în viraje, în special în cele de mare viteză, sunt principalele puncte forte, dar trebuie să lucrăm la stabilitatea în momentele de frânare şi la viteza pe liniile drepte", a declarat el citat de SkySports.

Viteza pe liniile drepte este o caracteristică la care Ferrari a fost în spatele celor de la Mercedes şi pe parcursul sezoanelor precedente, în primul rând ca urmare a puterii mai mari a motorului german.

De data aceasta, Allison crede că este avantajată, întrucât performanţele pe parcursul sezonului se vor îmbunătăţi mai mult prin prisma noului regulament.

"Intenţionăm să luptăm pentru a reveni în fruntea grilei cu ajutorul îmbunatăţirilor pe care le vom aduce monopostului. Toate sezoanele recente au fost caracterizate de o dezvoltare acerbă din martie până în noiembrie. Cu noile regulamente din acest an, oportunităţile de a îmbunătăţi monopostul sunt mai mari şi ne putem aştepta că luptă pentru îmbunătăţirea monopostului să fie şi mai intensă decât în mod obişnuit", a adăugat el.

Via SkySports

Comentarii (12)

  • Ha,ha,ha...
    Poi cum dracu?!Parca aveau viteza de top in linie dreapta?!?Iar au "imbunatatit" monopostul pe principiul racului?!Si ce probleme mai mari pot avea in afara de lipsa vitezei de top si stabilitatea pe perioada de franare?!Sa nu uitam de uzura excesiva a pneurilor fata,cel putin la Kimi...!Ma doare capul...ar fi caraghiosi daca nu ar fii deja penibili !
    13 2
  • ferrari
    Punctele noastre slabe sunt Ferrnando Alonso.
    17 38
  • Pai lor le lipsesc exact lucrurile esentiale. Daca nu se trezesc din somn, desi Ferrari e echipa mea de suflet, pot sa spun ca si sezonul asta e unul ratat pentru ei.
    17 0
  • Schumi
    Hateru' daca nu se exprima ii plezneste neruronu' stingher :)
    15 3
  • C Long
    Ha ha ha.. Red Bull a castigat 4 ani la rand cu cele mai mici viteze de top nu asta ar fi problema, ci stabiliatea pe perioada de franare si poate viteza de iesire din viraje,
    12 5
  • Sa inteleg ca Ferrari iar au facut o caruta. Deja a cîta oara...
    13 5
  • Nu inteleg nimic la teste detineau viteza cea mai mare pe linie iar acum
    cica le lipseste , inca nu s-a inceput sezonul si uite se confrunta cu probleme, pina la urma vad ca inginerii de la Ferrari nuprea sunt capabili sa construesca masini de F1. Iarasi un senon de sperante oarbe.
    12 1
  • Ha,ha,ha...
    @C Long - si ti se pare cumva ca Ferrari sunt in postura Red Bull din ultimii 4 ani?!Si cum sa nu fie o problema viteza de top cand au avut-o,in teste ma refer,si brusc...nu o mai au?Iar cei la care faci tu referinta,sa fim seriosi,nu au avut cele mai mici viteze de top,nu au fost ei primii la asta,dar nici cei mai slabi ;) !In schimb da,erau imbatabili in viraje,lente sau mai putin lente,iar acum Ferrari au probleme in aceste situatii,s-a vazut si in cursa cat se chinuiau sa tina monopostul pe trasa...mai ales Kimi!Asa ca eu as enumera lucrurile care sunt ok,ar fi mai putin de spus sau de scris!

    P.S.vad ca o tot dau cu fiabilitatea si cu terminarea cursei,la urma urmei nu au fost singurii care au terminat cursa,plus ca nici nu au fortat,asa ca fiabilitatea asta a lor nu e chiar mare realizare!Dintre cei ce au abandonat,data viitoare vor fii in fata lor,iar ei...vor declara ca totul e ok pt ca aduna date si ca e bine ca au terminat cursa...daca se va intampla...va fi a doua cursa cu aceste motoare...dar ale lor sunt ca noi,au mers ca in rodaj :) !
    4 3
  • Ciudat,spun ca sunt ok la start,dar acolo sunt multe variabile si nu intotdeauna pot avea castig de cauza,sanse mari sa acroseze sau sa fie acrosati.La fel in virajele rapide,pot fi ok,dar un circuit nu e compus doar de viraje rapide,dovada ca in prima cursa nu au avut nici o sansa sa se apropie de cei din fata!In schimb au probleme cu viteza pe liniile drepte si stabilitatea pe franare,cel putin...!

    Facand o gluma dureroasa,acest monopost,in acest moment,are cea mai buna performanta cand...sta pe loc !!!???
    8 3
  • mai da domenicali asta chiar e penibil , pai le lipseste tot, nu mai am cuvinte astia de la Ferrari chiar sunt prosti, si la noi in romania unde posturile chiar sunt luate pe pile dupa o perioada de nereusite ii mai schima , dar aice nu il lauda asa ceva e de necrezut asta a bagat ferrari in groapa, dar asa le trebuie au inlaturat cele 3 geni din echipa MS,RB,JT fortat.
    bafta ferrari dar din pacate si acest sezon e ratat, sunteti mai penibil ca anul trecut sunteti cam a 5 echipa.
    bafta tuturor cei mai buni sa castige
    5 5
  • andrey_1293
    De ce trebuie sa dea declaratii dinastea? Nu poate sa taca si sa faca, cam ca restu lumii? Tot timpu au probleme si tot timpu trebuie sa le rezolve, dar un rezultat bun nu mai vedem de mult timp de la ei.
    3 1
  • Ferrari are doua puncte slabe: Domenicali si Domenicali.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru