Ferrari: "Red Bull are cel mai rapid monopost"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.06.2012
Ferrari nu se culcă pe o ureche după victoria de la Valencia: Stefano Domenicali avertizează că Red Bull are cel mai rapid monopost după ce a dominat calificările şi prima parte a cursei.

Fernando Alonso a câştigat Marele Premiu al Europei şi a urcat pe prima poziţie în clasamentul general după primele opt curse ale sezonului, însă Ferrari rămâne cu picioarele pe pământ prin prisma formei arătate de rivalii de la Red Bull Racing.

Sebastian Vettel a obţinut detaşat pole position-ul în calificările de sâmbătă, iar ulterior şi-a construit un avans de peste 20 de secunde în prima parte a cursei, redus ulterior după intrarea Safety Car-ului pe circuit înainte de abandonul suferit din motive tehnice.

În acest context, Stefano Domenicali, şeful Scuderiei, a tras un semnal de alarmă şi a avertizat că Red Bull este echipa cu cel mai performant monopost în acest moment. "Red Bull au avut o prestaţie foarte bună în acest weekend, au îmbunătăţit monopostul. Nu suntem la nivelul la care ar trebui să fim în termeni de performanţă. Red Bull a avut cel mai rapid monopost", a declarat italianul pentru BBC Sport.

Domenicali a anunţat şi principalul obiectiv al Scuderiei pentru perioada următoare: obţinerea primului pole position după o pauză de aproape doi ani, de la Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2010.

"Niciodată nu vom fi mulţumiţi până când nu vom fi în pole position.

Luptăm pentru a îmbunătăţi monopostul. Nu putem fi mulţumiţi, pentru că încă nu suntem acolo. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, dar acesta este un monopost foarte diferit de cel cu care am început sezonul. Principalii noştri competitori au avut unele probleme. Fiabilitatea este un factor cheie, trebuie să câştigăm puncte de fiecare dată", a adăugat el.

În ciuda începutului mai slab de sezon şi a dominaţiei autoritare a celor de la Red Bull din sezonul precedent, Alonso a aplicat întotdeauna strategia Scuderiei de a câştiga constant puncte. Spaniolul a punctat de fiecare dată în ultimele 20 de curse începând chiar de la Marele Premiu al Europei de anul trecut. Recordul este deţinut de Michael Schumacher cu 24 de clasări consecutive în puncte între Marele Premiu al Ungariei din 2001 şi Marele Premiu al Malaysiei din 2003.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru