Ferrari salută "finalul ipocrizei" în privinţa ordinelor de echipă

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.12.2010
Stefano Domenicali este încântat de perspectiva de a utiliza ordine de echipa începând din 2011 şi spune că primele curse ale anului viitor sunt decisive în lupta pentru titlu.

Consiliul Mondial al FIA a decis vineri să elimine din regulamentul sportiv paragraful care interzice ordinele de echipa în Formula 1, iar hotararea a fost primită cu bucurie de Ferrari.

Stefano Domenicali, şeful Scuderiei, susţine că o astfel de regulă scotea la iveală "ipocrizia", întrucât Formula 1 este un sport de echipă în care interesul acestora primează.

"În sfârşit am spus la revedere acestei ipocrizii fără sens. Pentru noi, Formula 1 este un sport de echipă şi întotdeauna am susţinut acest punct de vedere, care ar trebui tratat în mod corespunzător. Regulamentul include deja puncte care previn ca anumite situaţii să fie exploatate într-o manieră extremă. Decizia luată este foarte importantă", a declarat italianul cu ocazia Salonului Auto de la Bologna.

Hotărârea de a permite ordinele de echipa a venit la capătul numeroaselor controverse apărute după Marele Premiu al Germaniei, când Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său Fernando Alonso.

Acest lucru nu l-a ajutat însă în cele din urmă pe spaniol să cucerească titlul mondial, iar Domenicali admite că Ferrari are nevoie de rezultate bune în fiecare cursă de anul viitor pentru a-şi spori şansele la titlu. "Sezonul următor va fi foarte lung şi nu ne putem permite să nu profităm de potenţialul nostru la fiecare cursă. În 2010, în special în prima parte, am ratat oportunităţi de a obţine puncte valoroase care au fost plătite din greu în final", a adăugat el.

Punctul său de vedere este susţinut inclusiv de preşedintele Luca di Montezemolo, care avertizează că Ferrari trebuie să înceapă sezonul în forţă. "Suntem pe deplin conştienţi ce trebuie să facem pentru a ne pregăti pentru anul viitor. Imediat, încă de la prima cursă, trebuie să avem un monopost capabil să câştige. Acestea sunt săptămâni critice în care se poate înclina balanţa, aşa că trebuie să fim determinaţi, creativi, inovatori pentru că toată lumea să progreseze şi să-şi stabilească propriile pole position-uri", a precizat italianul.

Via | Ferrari | Ferrari

Comentarii (14)

  • LOL :-) Oare??!!
    LOL :-)
    „controverse apărute după Marele Premiu al Germaniei, când Fernando Alonso i-a cedat victoria coechipierului său Felipe Massa” Adica exact invers.
    14 1
  • "Herghelia"
    ...deci Massa!... nu merita sa depui efort in sezonul urmator...munca depusa nu ti-o va pretui...
    Bine ar fi fost daca acest regulament includea si acordul pilotului in cauza daca va fi deacord.
    10 10
  • toreador023
    MR.F1
    care munca ma...tu nu vezi ca el incearca si nu poate...plus la asta, citeodata isi arata nazurile, teamul Ferrari pierzind multe puncte la constructori din cauza lui.
    11 12
  • toreador023
    lev
    AU FOST "SMECHERII" SI LA ALTE ECHIPE....NUMAI CA CEI DE LA FERRARI NU SAU "JENAT"....:)
    11 9
  • @toreador023
    e vorba de VIITOR iar trecutul a trecut deja! Lucrurile se schimba de la o zi la alta, mai ales in F1. Credeam ca stii...
    5 7
  • Decizia FIA
    Decizia luata e foarte importanta dar lasa loc la foarte multe interpretari , asa ca poate ipocrizia va disparea dar discutiile pe tema nu .
    12 0
  • ctlnmihai
    unde erau campionii moralităţii...
    6 10
  • toreador023
    îţi dau dreptate aici..ei au fost nesimţiţi pe faţă..vb de cei de la Ferrari
    6 7
  • toreador023
    trecutul a trecut
    buna metafora:)
    2 3
  • ctlnmihai
    scuzele mele
    campionii moralitatii se afla la mclaren mai ales anul 2007 e de referinta, uneori ma ia gura pe dinainte
    12 1
  • mascarpone
    Ferrari=Gloria Bistrita . Massa, du-te tare in alta parte.
    4 5
  • tracto
    nu !
    Nu este normal ca Ferrari sa manipuleze un sport ca Formula 1. Cum au avut nevoie de ordine de echipa au schimbat regulamentul ! Nu este normal ! rusine !


    si nu este normal sa ai ordine de echipe intr-un sport ! e ca si cum ai legaliza blatul in fotbal !
    5 6
  • Ferrari manipuleaza tot, dar castiga Red Bull
    Se pare ca unii se uita la F1 vad niste piloti in niste monoposturi care alearga pe pista si cred ca asta e tot. Formula 1 este un sport de echipa, nu e tenis, sah, box.Pilotii, la fel ca tehnicienii, inginerii sunt parte integranta a unui intreg si functioneaza ca atare.In F1 ca sa ai blat ca la fotbal ar insemna ca echipa Ferrari sa-si faca strategia astfel incat pilotul echipei adverse sa iasa campion mondial:)..nu-i asa ca e absurd
    8 3
  • soarta
    In general totul se intoarce impotriva ta.Asta a patit Ferrari.Si nu este exclus sa pateasca si alte echipe la fel daca vor proceda ca la Hokenheim.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru