Ferrari: "Schumacher este liber sa plece la Mercedes GP"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.12.2009
Ferrari nu va bloca o eventuala revenire a lui Michael Schumacher in Formula 1 la Mercedes GP, chiar daca germanul este sub contract cu constructorul italian pana in 2012.

Presa internationala speculeaza intens ca Michael Schumacher a ajuns la un acord verbal cu Mercedes GP pentru a reveni in Formula 1 in sezonul 2010, intelegerea fiind conditionata de trecerea cu succes a examenelor medicale.

In prezent, septuplul campion mondial este sub contract cu Ferrari pana in 2012, indeplinind functia de consultant al diviziei de masini de strada.

Cu toate acestea, Ferrari a anuntat prin vocea presedintelui Luca di Montezemolo ca nu va bloca revenirea lui Schumacher in F1 si ca ii va permite germanului sa semneze cu Mercedes GP, daca aceasta este dorinta sa.

Intrebat de agentia de presa Reuters daca va ii va impune lui Schumacher sa isi respecte intelegerea cu Ferrari, Montezemolo a declarat: "Nu, nu in mod obligatoriu. Este clar ca daca alege un alt drum intelegerea noastra de consultant nu va mai fi valabila. Este logic. Nu poti lucra si cu un competitor si cu noi in acelasi timp. Inca nu am vorbit cu el. Este doar un prieten drag, nu un membru al echipei.

Este consultant pentru masinile noastre de strada".

Schumacher a mai avut o tentativa de a reveni in Formula 1 in luna august a acestui an, insa nu l-a putut inlocui pe Felipe Massa pentru ca nu a trecut de examenele medicale, in urma unui accident de motocicleta suferit in luna februarie.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru