Ferrari se teme că nu-i poate oferi un monopost competitiv lui Alonso

de Daniel Popescu
Vineri, 05.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali a admis că Fernando Alonso ar putea pierde titlul mondial din cauza problemelor pe care Ferrari le are cu tunelul de vânt.

Ferrari a anunţat recent că la finalul sezonului va închide tunelul de vânt de la Maranello, după ce a constatat că datele furnizate de acesta nu se corelează cu performanţele de pe circuit.

Această problemă, care a afectat echipa italiană şi la începutul sezonului precedent, are potenţialul de a-l împiedica pe Fernando Alonso să cucerească titlul mondial în acest sezon, potrivit declaraţiilor şefului Stefano Domenicali. Acesta a dat exemplul noii aripi spate introduse în Singapore, care nu a avut efectele anticipate.

"În a doua parte a sezonului, când am încercat să aducem update-uri pentru monopost, nu toate au funcţionat pe circuit. Dacă nu suntem capabili să îmbunătăţim monopostul este mai dificil să luptăm pentru titlu", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Urmareste Automarket
În cele din urmă, echipa a decis să nu mai utilizeze tunelul de vânt de la Maranello în finalul acestui sezon şi să mizeze pe facilităţile oferite de Toyota la fabrica de la Koln, aşa cum a procedat şi anul trecut.

"Folosim alte facilitaţi şi în următoarele săptămâni vom defini un program pentru a fi mai expliciţi în această privinţă, pentru a vedea când este cel mai bine să oprim tunelul de vânt şi să îmbunătăţim lucrurile care nu funcţionează la capacitate maximă în acest moment", a mai precizat el.

Via BBC Sport

Comentarii (10)

  • eu_ferrari
    @Sig. Montezemolo

    Scapa-ne de Domenicalli ... Prego!!!

    cum poate sa fie asa idiot sa se declare prost de unul singur ... ???
    deja cauta scuze in cazul in care Alonso nu ia titlul ...
    no comment ... asa conducere sa aiba o echipa de talia Scuderiei Ferrai
    17 4
  • GrosJan
    "Ferrari se teme că nu-i poate oferi un monopost competitiv lui Alonso"
    Cââââtă fandosealăă!
    S-au vazut cu destui saci in caruta si acum au inceput temerile: daca se rastoarna caruta; daca ne prada hotii; daca gresim drumul etc. Ce-i drept ar fi jenibil sa piarda pe final, probabil nu tot atat de jenibil ca in 2010. Deci ... deja au experienta :))
    11 17
  • gopolino
    @GrosJan-ai luat tratamntul azi?
    14 7
  • pinochio
    mai conteaza si cu cine concurezi. Alonso a nimerit tare prost in F1 cu piloti precum Hamilton, Button, Vettel, Kimi. Toti capabili sa ia titlul daca au masina. Bine, nici cu Senna sau Prost nu cred ca s-ar fi descurcat prea bine, dar deja acum sunt prea multi. Nu degeaba e anul cu cei mai multi campioni mondiali.
    8 4
  • pinochio
    Fratica, diferenta dintre Vettel, Hamilton si Alonso este masina. Alonso cu o masina proasta a avut rezultate bune. El trage masina dupa el, nu masina pe el.
    9 7
  • pinochio
    serios? Atunci cum se face ca cu toata "diferenta" asta Hamilton a tras masina in fata lui Alonso?
    4 3
  • pinochio
    *a tras ACEEASI masina in faca lui Alonso
    2 3
  • x_zone
    Hamilton adevaratul capion, restul ciocu mic si joc de glezne...
    3 7
  • Jalnic.... cred ca au realizat ca nu mai sunt sanse la titlu daca nu mai abandoneaza contracandidatii..
    Dar deja Mr. nu mai este original... vina tunelului de vant a fost folosita anul trecut. Daca de atunci pana acum nu a remediat problema este clar ca este incompetent. Deci... ciao titlu Alonso. Pacat de eforturile lui Alonso. Cred ca deja a pierdut...
    1 4
  • pacanele
    Cum se face ca Alonso este cu 20 de puncte in fata si conduce autoritar campionatul cu atatia campioni mondiali cu masini mai bune?Daaa, norocul, sigur ca da...o explicatie absolut logica si inteligenta pentru unii priceputi tare intr-ale F1. Cum se face ca doar Alonso are noroc?
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru