Ferrari se va concentra pe sezonul 2012 din septembrie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.08.2011
Ferrari a anunţat că se va concentra exclusiv pe dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2012 începând din luna septembrie.

Scuderia Ferrari a decis să adopte o strategie diferită în perspectiva sezonului următor al Formulei 1, ca reacţie la evenimentele din ultimii ani.

După ce şansele la titlu în 2010 şi 2011 au fost afectate sever de debutul modest de sezon al echipei, italienii au luat decizia de a se concentra exclusiv pe sezonul următor încă de la începutul lunii septembrie, cu scopul de a beneficia de un monopost competitiv de la începutul anului. Strategia a fost adoptată şi ca urmare a faptului că inginerii au stabilit deja update-urile pentru monopostul curent până la jumătatea lunii octombrie.

"De la începutul lunii septembrie ne vom concentra numai pe anul viitor, pentru că am definit deja toate update-urile pentru 150 Italia până la jumătatea lunii octombrie. Sigur, dacă ceva se schimbă, vom reacţiona corespunzător. De fapt, cu excepţia evacuărilor şi a întâlnirii Technical Working Group din 23 august care ar trebui să clarifice câteva aspecte gri, regulamentul este practic neschimbat şi, prin urmare, dezvoltarea monopostului actual poate fi folositoare şi pentru anul viitor", a declarat Stefano Domenicali, şeful Ferrari, cu ocazia evenimentului Wrooom Summer 2011 organizat în staţiunea montană Madonna di Campiglio.

Concentrarea pe monopostul de anul viitor nu va avea însă un efect negativ asupra performanţelor din acest sezon, Domenicali fiind convins că Ferrari va continua parcursul foarte bun din ultimele patru curse.

"Mă aştept să continuăm în acelaşi mod în care am văzut că Fernando Alonso a câştigat mai multe puncte decât oricare alt pilot în ultimele patru curse, până la finalul sezonului.

Obiectivul nostru este să câştigăm cât mai multe curse şi să avem un monopost cât mai competitiv. Vrem să micşorăm diferenţa (n.r - faţă de Red Bull), care a fost redusă considerabil, dacă nu chiar eliminată, în ultimele curse", a mai precizat italianul.

Alonso ocupă locul patru în clasament cu 145 de puncte şi are de recuperat un deficit de 89 de puncte în faţa lui Sebastian Vettel.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru