Ferrari şi-a stabilit ca obiectiv să termine pe podium în Australia

de Daniel Popescu
Joi, 07.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali susţine că un loc pe podium în Australia va demonstra că Ferrari are potenţialul de a lupta pentru titlul mondial.

Ferrari a dezvăluit pentru prima oară în public obiectivele pe care şi le-a propus pentru prima cursă a noului sezon competiţional.

Chiar dacă o echipă de talia Ferrari nu îşi poate propune decât victoria, şeful Stefano Domenicali consideră că un podium în Australia va demonstra că echipa este pregătită să-şi îndeplinească obiectivul suprem de a câştiga titlul mondial.

"Un podium în Australia ar fi o bună baza pe care să construim tipul de succes de care avem nevoie. Mă aştept ca echipele care au terminat pe primele locuri la Sao Paulo (n.r - McLaren, Ferrari şi Red Bull) să repete asta la Melbourne, probabil cu un avantaj redus. Oricum, cel puţin asta sperăm cu toţii. Cu excepţia cazului în care altcineva face o treabă excepţională, sunt convins că Ferrari se va lupta până la capăt", a declarat italianul citat de publicaţia SkySports.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Domenicali nu crede că echipele din mijlocul plutonului vor fi capabile să reprezinte o ameninţare în lupta pentru podiumuri şi victorii pe tot parcursul sezonului, în special pentru ca fiecare echipă va trebui să-şi îndrepte atenţia şi spre sezonul 2014, care va avea parte de schimbări radicale de regulament.

"Sunt sigur că pe parcursul sezonului concurenţa se va reduce, pentru că solicitările echipelor pentru proiectul din 2014 nu pot fi subestimate.

Vorbim despre un monopost complet diferit de cele pe care le-am avut până acum şi există riscul să pierzi trenul: cu cât echipa este mai mică, cu atât mai devreme trebuie să investeşti resurse în noul proiect. Între timp, pentru echipele mari, exerciţiul va fi să echilibrezi resursele necesare pentru a menţine dezvoltarea până la sfârşitul sezonului cu atenţia necesară pentru 2014 pentru a nu risca să rămânem în urma", a mai precizat el.

Via SkySports

Comentarii (12)

  • ghita444
    Dupa testele din iarna cred ca asteptarile lui Domenicali se pot adeveri cu certitudine , prin prisma ca au un monopost competitiv ,chiar daca au mai existat mici probleme ,avand cel mai bun pilot de pe grila, deci sunt toate premisile pt fanii Ferrari de-a vedea , de ce nu chiar o victorie.Forza Ferrari.......
    9 6
  • nu s-a schimbat nimic de cand a avenit alonso ... locul 3 e in continuare considerat bun ...
    7 5
  • Ce sa zic de Shusmacher la Mercades care s-a scremut 3 ani pt un loc 3 si era in al 9-lea cer cand l-a reusit. Macar Alonso a fost singurul care s-a pe bune la titlu cu energizantele in toata epoca lor glorioasa.
    4 6
  • Hahaha
    Cum sa te numesti Ferrari si sa-ti doresti o clasare pe podium la inceputul anului?? Cum asa ceva? Dovada ca sunt iarasi in urma!!
    3 2
  • schumacher la ferrari a facut istorie. Locul 2 fie si numai intr-o cursa era considerat esec. La Mercedes era batran si iesit din forma. Chiar si asa mai bine te gandesti ca Schumacher a mai fost capabil de un pole pe cand cei de-o varsta cu el de abia mai stapaneau masina de F1 ce sa mai vorbim de timpi. Eu nu cred ca Alonso va fi capabil sa bata la 40+ de ani piloti precum Rosberg din 2011.
    11 2
  • ayrton4ever
    @sparc Nu conteaza ce crezi tu... chiar "NU CONTEAZA" :)
    5 8
  • airtoane, nici ce crezi tu nu conteaza, dar asta nu te-a impiedicat sa te exprimi liber pe aici; same here :)
    9 2
  • @sparc
    alonso nu e capabil sa-l bata pe Rosberg nici acum ...; Rosberg nuca tare pentru Ham iar Ham pentru alonso ...
    7 8
  • @pipo
    Sper ca ai realizat ca aici se vorbeste despre f1, nu despre jocuri pe calculator. Cand te-ai uitat ultima data in clasament? Sau hai sa reformulez putin, Cand a fost ultima ta cursa la care te-ai uitat?
    Esti cam afon in ceea ce priveste F1 :D
    1 1
  • @SPARC Cand l-a batut Schumacher pe Rosberg? In clasamentul general mereu a fost in spatele lui Nico. Nu ca Nico ar fi mare pilot, doamne fereste. Numai o persoana care il uraste cu adevarat pe Alonso poate spune ca spaniolul nu-l bate pe Nico. Nu ca-l bate, dar il zvanta cu bataia. Iar la 40 de ani cu siguranta Alonso va mai fi prin F1, daca nu alege sa se dedice familiei. Iar monopostul pe care-l avea Schumacher la Ferrari nu se compara cu ce are Alonso. Sa nu uitam de 2005 si 2006.

    Schumacher a avut norocul sa n-aiba adversari ca Hamilton sau Vettel, l-a avut pe Alonso, iar spaniolul l-a trimis la pensie :D I-a fost suficient germanului... Nu e cazul sa spui ca Schumacher a fost vreun Zeu, iar restul au castigat la Lotto titlurile mondiale.
    6 7
  • vise_vechi_2005_2006
    Daca era asa bun Alonso de ce nu l-a batut pe Schumacher in 2001, 2003, 2004?? A prins 2 ani consecutiv o masina de titlu si a castigat desi a fost mai prost ca Schumacher. A castigat doar cu ghinionul altuia. Si pana sa ii avem intr-o lupta directa pe Alonso si Rosberg avem doar ca Hamilton l-a zvantat pe Alonso iar Rosberg pana acum a fost mai bun ca Hamilton. Si da, Schumacher scotea timpi mai buni ca Rosberg destul de des in 2011 - aka il batea.
    5 1
  • neacşu
    degeaba se dedica Alonso familiei mai tarziu; mai tarziu rusoaica o sa fie batrana ..
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru