Ferrari şi Red Bull, obligate de FIA să revină la programul iniţial de teste

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 29.02.2012
Ferrari şi Red Bull au renunţat la planurile de a-şi decala programul de teste de la Barcelona cu o zi, după ce FIA a anunţat că acest lucru contravine regulamentului.

Ultima sesiune de teste din această iarnă va avea loc pe circuitul de la Barcelona în perioada 1-4 martie, însă Ferrari şi Red Bull stabiliseră să decaleze programul cu o zi şi să evalureze monoposturile în perioada 2-5 martie.

Totuşi, în urma unei comunicări de partea FIA, Ferrari a anunţat că, alături de Red Bull, va fi nevoită să revină la programul iniţial din cauza regulamentului sportiv al Formulei 1.

"Pe baza clarificărilor articolului 22.4 din Regulamentul Sportiv care a fost trimis echipelor, nu mai este posibil să concurăm luni, 5 martie. Prin urmare, programul de teste pentru Ferrari şi pentru celelalte echipe care doreau să urmeze acelaşi program ca şi noi revine la cel al majorităţii echipelor, de joi 1 martie până duminică 4 martie", precizează Scuderia într-un comunicat de presă.

Articolul 22.4 din Regulamentul Sportiv prevede că niciun test nu poate avea loc "între săptămâna care precede primul eveniment al campionatului şi ziua de 31 decembrie a aceluiaşi an".

Sezonul 2012 al Formulei 1 începe în weekendul 16-18 martie cu Marele Premiu al Australiei, iar Ferrari şi Red Bull au interpretat că săptămâna premergătoare acestuia este 12-18 martie. Totuşi, potrivit FIA, săptămâna premergătoare testelor este de fapt 5-11 martie, astfel că testele sunt interzise începând din 5 martie.

O altă echipă care este afectată de această clarificare este Lotus, care spera să recupereze timpujl pierdut la Barcelona din cauza defecţiunilor la şasiu prin efectuarea unui test privat pe acelaşi circuit.

Via | Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru