Ferrari solicită clarificarea regulamentului pentru Safety Car

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Ferrari speră că regulamentului Safety Car-ului va fi clarificat, după ce a catalogat drept "scandalos" ce s-a întâmplat la Marele Premiu al Europei.

Ferrari a reacţionat dur la evenimentele din Marele Premiu al Europei, considerând că decizia târzie a comisarilor de cursă de a-l penaliza cu un drive-through pe Lewis Hamilton pentru încălcarea regulamentului este "scandaloasa".

Pilotul echipei McLaren concura pe locul 2 în momentul în care a depăşit Safety Car-ul şi, pentru încălcarea regulamentului, a fost penalizat cu un drive-through. Între încălcarea regulamentului şi dictarea penalizării au trecut însă 10 tururi, iar Hamilton a avut suficient tip pentru a rămâne pe locul 2 şi după efectuarea drive-through-ului.

În schimb, Alonso, care concura pe locul 3, a încheiat cursa pe locul 9 întrucât s-a poziţionat chiar în spatele maşinii de siguranţă. Situaţia i-a determinat pe cei de la Ferrari să afirme că derularea evenimentelor a fost "scandaloasa".

"Scandalos, aceasta este opinia fanilor şi angajaţilor care sunt cu toţii de acord că nu există niciun alt mod de a descrie ce s-a întâmplat în Marele Premiu al Europei.

Modul în care cursa şi incidentele au fost gestionate ridica semne de întrebare prin care Formula 1 îşi poate pierde din credibilitate", se precizează într-un comunicat de presal Scuderiei Ferrari.

La rândul său, Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, crede că forul mondial ar trebui să modifice regulamentul pentru a evita ca un pilot să fie penalizat atât de târziu în timpul cursei.

"Singurele patru maşini care erau pe linia dreaptă în momentul în care Safety Car-ul a intrat pe circuit erau Vettel, Hamilton, Alonso şi Massa. Vettel a fost capabil să fie în fruntea Safety Car-ului, Hamilton nu a respectat steagul galben, noi am avut un tur întreg în spatele Safety Car-ului, iar între timp cei de la Button în jos au intrat la boxe. Frustrarea vine din faptul că ştiu că anumite decizii sunt corecte şi nu greşite. Decizia ar trebui să aibă un efect asupra clasamentului, dar asta nu s-a întâmplat din cauza întârzierii (n.r - cu care a fost luată).

Trebuie să luăm asta în considerare", a explicat italianul, care a anunţat totodată că a a demarat discuţiile cu FIA pentru clarificarea regulamentului.

"Am discutat deja cu FIA despre această problemă. Rezultatul este închis, dar pentru viitor trebuie să ne asigurăm că lucrurile despre care am discutat nu se vor mai repeta", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Comentarii (9)

  • Monaco
    La Monaco a fost depasirea lui Schumacher in dauna lui Alonso si atunci Ferari sustineau ca regulamentul a fost bine aplicat. Mai sa fie!
    Acum sa taca si sa clarifice regulamentul daca se poate.
    9 11
  • Alexandra1710
    alonso
    @Alonso
    Da Fernando,de fapt tu trebuia sa castigi cursa asta dar te-au furat comisarii.E incredibil ce ti se intampla :( .Si titlul mondial tu meriti sa-l castigi,dar pacat ca va trece pe langa tine :))
    5 16
  • Alonso nu mai are sanse la titlu,Ferrari e mult prea lent fata de REDBULL si Mclaren.Domenicani e un sef de echipa prea slab pentru Ferrari,de trei ani se zbat pentru locurile doi trei.
    6 2
  • f1_alonso
    Alonso
    Tin cu Alonso in orice situatie,dar ce nu mi-a placut prestatia masinii Ferrari care nu mai este acea masina dominanta.Fernando intotdeauna scoate 110% procent din masina si nu stiu ce s-ar fi intamplat la Ferrari fara el.Mai bine ne tinem argumentele pentru noi insine,pentru ca nu primim un beneficiu daca postam coment-uri negative.Iar fata de Kobayashi a avut noroc cu noile gume este si normal sa poti depasi un pilot cu gume uzate.Din puctul meu de vedere nu iau in calcu voturile pozitive sau negative,ci ma intereseaza sa spun lucrurile pe nume si adevarul.
    9 3
  • Hamilton=noroc
    Daca nu era acel accident cu siguranta Alonso ar fi castigat cursa. Sa nu uitam ca inainte sa aibe acel accident Webber, Alonso era mult mai rapid decat Hamilton, pe care mai avea putin si-l prindea din urma. Deci, acest loc 2 pentru Hamilton este un cadou din partea FIA si din partea norocului, prost sa fii, noroc sa ai. Nu a fost nicio sansa, a fost vorba doar de noroc si eroare celor de la FIA.
    @Roger Ferrari e mult prea lenta, pentru ca e masina si este la feminin. Oare nu in 2007 Ferrari a castigat titlul ca cel mai bun constructor? Oare cine era seful echipei? Da ai ghicit. Domenicali, nici un "Domenicani" asa cum ai spus tu. Daca vrei ca cineva sa te ia in seama, mai bine incearca sa te exprimi corect si uita-te pe statistici. Sau si tu ii asculti non-stop pe acei prezentatori TVR? La fel si pentru cei care se gandesc sa lase comentarii, puerile. Copii, mai bine ramaneti la jocurile video.
    Hamilton prin depasirea Safety Car-ului a dat dovada de lasitate. Acest pilot se vrea campion mondial? Mai are de invatat ce inseamna onoarea, respectul, curajul si sa arate ca stie sa depaseasca, nu doar sa alerge ca un nebun. Pana acum Hamilton, ca si in trecut, este liderul norocului. Repet, prost sa fii, noroc sa ai. Ar trebui sa se dea titlu si pentru cel mai norocos pilot, Hamilton n-ar avea rivali.
    FIA intotdeauna va avea preferati, asa ca degeaba facem discutii. Totul depinde de interpretari. Rusine sa le fie!
    9 5
  • ALONSO
    cum sa te depaseasca frate kobayashi si te crezi mare pilot dupa ? acuma dam vina pe gume. la ce zeu e alonso cum de nu leviteaza ? chiar are el nevoie de gume ?
    2 11
  • ctlnmihai
    Ferrari
    Cei de la Ferrari au memorie scurta..Crtica FIA ,dar aceeasi organizatie le-a permis sa umble la motoarele Ferrari cand acestea explodau
    2 5
  • Regula
    Ar trebui modificata si regula cu semaforul de la standuri cand Schumi a stat 25secunde pana ce au trecut toti. Avea sanse sa iasa inaintea lui Alonso. Uau! Nu vreau sa ma gandesc ce era atunci!
    4 5
  • NeoGalaxy
    Eternal Ferrari Fan
    Schumacher nu putea sa iasa inaintea lui Alonso nici daca vroia. El a intrat un tur mai tarziu cand pit-ul era oricum gol. A stat la stop pentru ca... a intrat in pit cand SC-ul trecea prin fata boxelor.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru