Ferrari solicită schimbarea formatului de calificări

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 08.10.2011
Stefano Domenicali consideră că regulamentul calificărilor trebuie schimbat după ce patru piloţi nu au efectuat niciun tur cronometrat în Q3 la Suzuka.

Introducerea pneurilor Pirelli şi decizia ca piloţii care pătrund în ultima parte a calificărilor să înceapă cursa cu acelaşi set de cauciucuri cu care au stabilit timpii de referinţă au avut drept consecinţă decizia echipelor din plutonul de mijloc de a nu trimite piloţii pe circuit în Q3.

Această practică a luat amploare în Marele Premiu al Japoniei, acolo unde nu mai puţin de patru dintre cei 10 piloţi nu au efectuat niciun tur cronometrat în Q3 pentru a salva pneurile. În acest context, Ferrari solicită prin vocea şefului Stefano Domenicali a regândire a regulamentului pentru a evita astfel de situaţii în sezonul următor.

"Încă o dată, aşa cum s-a mai întâmplat în acest sezon, am văzut nu mai puţin de patru monoposturi în Q3 care au renunţat la turul cronometrat. Nu vreau să-i critic pe cei care au luat această decizie, care este de înţeles din punct de vedere tehnic, dar cred că asta demonstrează că ceva nu este în regulă cu modul în care se desfăşoară calificările.

Ar trebui să fim mai atenţi pe viitor, pentru că nu este un lucru bun pentru spectatorii din tribune şi pentru cei care urmăresc Formula 1 la televizor", a declarat italianul.

Pirelli cunoaşte această problemă şi a încercat să vină cu soluţii prin oferirea unor seturi suplimentare de pneuri pentru sâmbăta, însă echipele au refuzat propunerea.

Via | Ferrari

Comentarii (3)

  • Domenicali
    Este de laudat initiativa lui Domenicali. In calificari trebuie sa vedem cei mai rapizi timpi, nu cum echipele fac economie de pneuri
    17 2
  • mobius
    cainele moare de drum lung...
    Domenicali ar trebui sa-si vada de treaba lui la echipa, daca il afecteaza atitudinea spectatorilor (cu ce i-a afectat pe Ferrari ca patru piloti mai prost plasati pe grila nu au iesit in tururi cronometrate, Domenicali ar trebui, din contra, sa fie multumit pentru ca pilotii respectivi ar fi putut sa le ia locurile). Ce se intampla acum pe pista in calificari (si nu numai), este urmarea unui regulament prea stufos si ambiguu, regulament de care FIA se face vinovata. Mai mult decat atat Fia asista ingaduitoare la toate incalcarile de regulament mai mici sau mai mari ale RBR, denaturand astfel spiritul sportiv si spectacolul.
    2 16
  • este cel putin infantil
    cum crede, ca s-ar putea demonstra,ca un pilot nu mimeaza o banala plimbare pe circuit intr-un tur de calificare,sau o tragere de timp...
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru