Ferrari solicită schimbarea modului în care sunt penalizaţi piloţii în timpul curselor

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luca di Montezemolo consideră că FIA trebuie să schimbe modalitatea în care piloţii sunrt penalizaţi în timpul curselor.

De multe ori, domnul care vine la curse în calitate de comisar ia decizii un pic ridicole şi anacronice.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Felipe Massa a ratat oportunitatea de a termina pe podium ultima sa cursă pentru Ferrari, după ce a primit o penalizare de tip drive-through sub pretextul că a depăşit linia de demarcaţie a circuitului pe linia de start-sosire.

Penalizarea a fost considerată dură în paddock-ul Formulei 1, iar Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, consideră că FIA trebuie să aducă modificări sistemului de pedepse. În prezent, deciziile sunt luate de patru comisari, dintre care unul singur are experienţă în Formula 1.

"Mă aştept la schimbări majore. De prea mulţi ani FIA a rămas la fel şi este nevoie de schimbare. De multe ori, domnul care vine la curse în calitate de comisar ia decizii un pic ridicole şi anacronice. Trebuie să fim atenţi să menţinem credibilitatea pentru a respectă munca echipelor care investesc bani şi pe piloţii care îşi riscă vieţile", a declarat el citat de postul britanic de televiziune BBC.

Vettel la Ferrari? Cine ştie ce se va întâmpla în viitor? Dar pentru moment cu siguranţă că piloţii nu reprezintă o problemă pentru noi.

Luca di Montezemolo
Presedinte Ferrari
Massa va fi înlocuit anul viitor de Kimi Raikkonen, iar Ferrari va deveni astfel singura echipă de pe grila de start cu doi campioni mondiali.
În acest context, Montezemolo afirmă că Ferrari nu are nevoie de un pilot precum Sebastian vettel, chiar dacă germanul şi-a adjudecat patru titluri mondiale consecutive.

"Fără niciun dubiu, este un pilot grozav. Este un tânăr serios care a câştigat multe şi merită respect. Îi felicit pe el şi pe Red Bull. Vettel la Ferrari? Cine ştie ce se va întâmpla în viitor? Dar pentru moment cu siguranţă că piloţii nu reprezintă o problemă pentru noi", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (6)

  • ovidiu150882
    Mai rar mi-a fost dat sa vad ofticosi mai mari ca astia de la Ferrari, dupa ce ca au avut un tractor de masina tot sezonul, vroiau sa termine pe locul 2 si acum sunt de vina comisarii, ai dracu comisari, nesimtiti si prosti ...Domne nu se poate asa ceva...Jean Todt ia masuri, fa ceva !! :))))
    7 14
  • JugaruGabi
    Montezemolo e suparat, mi se pare normal, nu s-au putut prezenta la interlagos comisarii de cursa de la abu dhabi din cauza fortei de 28g care le-a provocat dureri de cervicala mai mult decat favorizatului alonso :)) fara ei e nasol, trebuie sa se schimbe regulamentul, mai ales ca pilotii ferrari nu prea stiu delimitarile pistei, fortele gravitationale fac ca liniile de marcaj continue sa devina trase ideale, de fapt ...ireale :)
    5 8
  • @ovidi89238
    Nu ti-ai baut lapticul tata?
    6 2
  • JugaruGabi
    De cand cu FIA remorcata la caruta REDFOOLS nu mai conteaza nici comisari nici regulamente.Sa castige fabricantii de energizante indiferent de context. Ma astept ca la anul daca nu vor avea un start pe masura FIA sa schimbe si sa revina la specificatia 2013. E in firea lucrurilor noii "revolutii" din F1 cu championi prefabricati ca sa duca recordurile pe marile culmi ale fanilor de net.
    8 2
  • Dar pentru moment cu siguranţă că piloţii nu reprezintă o problemă pentru noi", a adăugat el. BA TOCMAI PILOTUL SANTANDER ESTE PROBLEMA FERRARI DE MULTI ANI .... insa e greu de vazut din cauza banilor !!! O sa aveti si anul viitor un sezon la fel ca si cele de pana acum ... sa vedeti scandaluri si o masina fara posibilitatea de a fi imbunatatita de vreunul dintre *campionii mondiali* din echipa .... ne auzim anul viitor pe vremea asta ! Hai cu *minusurile* din partea celor rosii la ochi ....
    4 4
  • Redbulanu'
    Astia cu dozatoarele, mai lasati energizantele ca dati in balarii si va creste tensiunea! Vedem noi la cine va fi la anul scandal.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru