Ferrari sprijina introducerea motoarelor turbo in F1 in 2013

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.04.2010
Ferrari a confirmat ca este de acord cu introducerea motoarelor turbo de 1.5 litri in Formula 1 incepand din sezonul 2013.

Formula 1 se indreapta cu pasi din ce in ce mai mari spre revenirea la era motoarelor turbo, dupa ce speculatiile initiale aparute la jumatatea lunii aprilie au fost confirmate de oficialii Scuderiei Ferrari.

Echipele sunt aproape de a ajunge la o intelegere privind utilizarea unor motoare turbo de 1.5 litri cu o putere de 670 CP alaturi de tehnologia GDI (Gasoline Direct Injection).

“Daca Formula 1 trebuie sa dezvolte ceva pentru conditiile reale de condus, atunci cea mai buna solutie pentru motor este o unitate turbo si GDI. Asta vom sprijini. Este cea mai buna solutie pentru un condus eficient si o utilizare a motorului intr-un mod util”, a declarat Amedeo Felisa, CEO-ul Ferrari, in cadrul unei conferinte de presa de la Salonul Auto de la Beijing.

Noul regulament al motoarelor va intra in vigoare incepand din sezonul 2013, iar Mercedes a dezvaluit joi ca noile motoare vor avea o capacitate mai mica pentru a corespunde cerintelor legate de micsorarea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • Ivanoff
    Copy/Paste
    Ca inseamna sa nu faci altceva decat Copy/Paste de pe diferite agentii de presa fantoma...
    Mai ieri spuneati,domnilor redactori, ca Ferrari se opune introducerii motoarelor de cilindree mica cu tehnologie turbo,nu?
    Cum este pana la urma?...
    11 0
  • Mama Matura
    Probabil confuzia a fost creata de cei de la PitPass care desi nu stiau exact cine este impotriva si cine pentru au preferat sa dea un nume mare impotriva, pentru a mai creste nr. de vizitatori ai site-ului lor. FIA doreste sa intruduca aceste idei dar asta nu inseamna ca toti cei care zic ca sunt pentru sunt si pentru, si nici viceversa.
    6 0
  • @Ivanoff
    Pitpass nu este un site fantoma. A fost prima publicatie care a dezvaluit planurile pentru introducerea motoarelor turbo. Informatie care, iata, s-a adeverit astazi.

    Despre Ferrari au mentionat doar ca este PROBABIL sa fie impotriva. Iar opiniile se pot modifica in timp in functie de negocieri.
    6 4
  • Ivanoff
    Draga Daniel...
    "Sursa citata sustine ca FIA este la originea acestei propuneri inedite, care s-a lovit deja de refuzul categoric al Scuderiei Ferrari"
    Mai sus e un citat din articolul anterior ce facea referire la acelasi subiect insa ideea era cu totul alta.
    Spune-mi te rog unde anume gasesti utilizat termenul "PROBABIL"?
    4 0
  • AntiTurbo
    Turbina si compresorul implica pe langa cresterea puterii si a cuplului motor si o uzura a motorului exponentiala, precum si intirzierea la raspunsului acceleratiei-turbo-lag.Nu cred ca asta ar fi solutia,ci eliminarea sau reducerea sistemelor de racire a motoarelor prin folosirea materialelor compozite.Mercedes facuse un astfel de motor prin anii "90.
    2 2
  • vulcanul
    o sa ii puna si la vulcan catalizator > ?
    cat emite ala vulcanu' ala acuma , baietzii din f1 puteau concura lejer de acuma 10 ani incolo cu 3.0 v8 ca in anii de gratie a lui SCHUMI
    F1 o sa fie un fel de gp2, cam asta va fi, cu echipe no name
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru