Ferrari: "Strategia pentru pneuri, mai importantă decât un pole position"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.03.2011
Stefano Domenicali consideră că strategia de cursă în privinţa pneurilor va fi mai importantă în acest sezon decât obţinerea unui pole position.

Sezonul 2011 al Formulei 1 va marca o schimbare radicală a strategiilor de cursă, ca urmare a faptului că noile pneuri Pirelli cu degradare accelerată vor necesita mai multe opriri la boxe decât în sezonul precedent. Din acest motiv, timpul efectiv petrecut la boxe pentru schimbarea setului de cauciucuri va deveni şi mai important, iar şansele că piloţii să schimbe frecvent poziţiile pe care concurează în cursa cresc exponenţial.

De aceea, Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, anticipează că rezultatele obţinute în calificări vor avea o importanţă mai mică decât cea a strategiilor de cursă.

"Trebuie să adoptăm o abordare proaspătă şi clară pentru că numărul de opriri la boxe necesare pentru a completa o distanţă de cursa la nivel competitiv va fi mai mare decât înainte. Asta este semnificativ în termeni de muncă în echipă la curse, pentru că mai multe pitstopuri înseamnă că rolul membrilor de echipă devine şi mai important în deciderea rezultatelor curselor.

Un alt impact este că, probabil, calificările şi prin urmare poziţia pe grila de start va fi mai puţin importantă decât în 2010. În termeni simpli, este mai probabil ca un monopost care nu a stabilit cel mai bun timp în cursă şi nu a obţinut pole positionul să câştige cursa. Va fi absolut vital să avem strategia potrivită pentru a câştiga", a declarat italianul.

Ferrari s-a remarcat în sezonul precedent prin deciziile eronate de strategie pe care le-a luat pe parcursul Marelui Premiu din Abu Dhabi, în care Fernando Alonso a ratat titlul mondial deşi înaintea cursei era considerat principalul favorit.

Via | Ferrari

Comentarii (3)

  • reh_nick
    In aceeasi termeni...
    ...simpli, pe bune, strategiile vor atarna greu; doua-trei etape o vor dovedi!
    6 0
  • ??
    a cantarit greu si anul trecut, Button anul trecut a castigat doar din strategie, iar ferrari au pierdut titlul doar si exclusiv din strategie
    14 0
  • mobius
    asa este,
    Are dreptate, dar sper ca anul acesta sa nu mai raspunda de strategiile echipei.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru