Ferrari sugerează că viitorul lui Alonso la echipa este în dubiu

de Daniel Popescu
Marti, 23.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marco Mattiacci a oferit câteva indicii potrivit cărora Fernando Alonso ar putea părăsi Ferrari chiar la finalul acestui sezon.

Esential 2016 este anul in care expira contractul lui Fernando Alonso cu Ferrari
Tensiunile dintre Ferrari şi Fernando Alonso devin din ce în ce mai evidente pe măsură ce ne apropiem de finalul sezonului. La numai câteva zile după ce dublul campion mondial sugera că zvonurile privind o plecare de la echipă provin chiar din interiorul Scuderiei, Marco Mattiacci, şeful Ferrari, a lăsat să se înţeleagă că viitorul pilotului este în dubiu.

Chiar dacă contractul lui Alonso cu Ferrari expiră la sfârşitul sezonului 2016, Mattiacci susţine că termenii parteneriatului s-ar putea schimba şi a sugerat că spaniolul este unul dintre cei care nu agrează schimbările pregătite de italian pentru revenirea Scuderiei în lupta pentru titlurile mondiale.

"Alonso este în continuare cu noi pentru 2015? Pentru moment, da. Are contract cu noi până în 2016, dar există o discuţie permanentă despre cum vom defini această relaţie.

Trebuie să avem curajul să schimbăm şi să nu ne mai culcăm pe laurii trecutului. Mi s-a cerut să conduc şi nu toată lumea va aprecia ce voi face. Nu cunosc nicio companie care să facă atât de multe schimbări şi toată lumea să le aprecieze. Unora le va plăcea, altora nu. Dar uneori trebuie să ai curajul de a face schimbări", a declarat el.

Alonso este în continuare cu noi pentru 2015? Pentru moment, da. Are contract cu noi până în 2016, dar există o discuţie despre cum vom defini această relaţie.

Marco Mattiacci
Sef Ferrari
Presa internaţională susţine că Alonso va purta negocieri cu McLaren pe parcursul Marelui Premiu al Japoniei, acolo unde cei de la Honda, care vor furniza motoare pentru britanici de anul viitor, vor încerca să-l convingă să revină la team-ul pentru care a concurat în 2007. Ultima ipoteză este că McLaren îl va păstra în echipă pe Jenson Button în detrimentul lui Kevin Magnussen, iar danezul a admis că viitorul său la echipă este incert.

"Nu ar avea sens să plec de la McLaren la o echipă mai mică.

Dacă nu reuşesc să am succes cu McLaren şi să le îndeplineşti pretenţiile, înseamnă că oricum nu sunt suficient de bun pentru a fi campion", a precizat el.

McLaren a anunţat că şi-a stabilit deja "mai mult sau mai puţin" linia de piloţi pentru sezonul 2015, însă nu va face un anunţ în acest sens cu ocazia cursei de la Suzuka.

Via GMM

Comentarii (26)

  • for Mircea
    Mircea, pregateste-te vine Alonso!
    24 0
  • ovidiu15081982
    E clar, Alonso va merge la Mclaren in 2015 iar Ferrari va ajunge ca McLaren anul asta !
    16 11
  • Si probabil Ferrari o sa trebuiasca sa plateasca si rezilierea de contract.....
    11 4
  • Daca pleaca Alonso de la FERRARI,cel putin teoretic si daca nu vor farma regulamentul cam pin in 2018 va fi cam acolo unde e Raikonen ,adica la nivel de force india !!!! sunt fan Alonso ,si as mai dori macar un an de glorie unde nu ar fi el,dar totodata pacat ca nu cu FERRARI.
    12 10
  • @MDE, poti sa reformulezi? trolul din mine nu a inteles cum trebuie mesajul tau, ca de la alonsist la torll alonsist :P
    11 2
  • Presa spune că Honda e dispusă să plătească rezilierea contractului lui Alonso..Cred că după Suzuka vom afla mai multe
    13 1
  • Cu siguranta ca noi stim foarte putin din lucrurile care se intampla in spatele cortinelor. Dar ma tot intreb ce ar cere Alonso astfel incat sa devina o problema pentru echipa si fac un mic exercitiu:
    1. statutul de nr. 1 in echipa - nu este cazul deoarece rezultatele o arata de la sine.
    2. clauze de reziliere in caz de lipsa a performantelor monopostului - nu este cazul deoarece oricum exista un contract valid.
    3. ....
    Oricum, Alonso a pus in slujba Ferrari 5 ani in care cel mai mult a fost al doilea. Tot de 5 ani reuseste sa obtina rezultate si respectul specialistilor in f1 utilizand o masina inferioara. Il inteleg pe Mattiacci care vrea sa schimbe multe dar poate ca a renunta la unul dintre cei mai buni piloti de pe grila nu este cea mai buna solutie.
    Acum nu ramane decat sa asteptam si sa vedem. Ceea ce este interesant este faptul ca Alonso a tot repetat ca doreste sa ramana la Ferrari iar din punct de vedere al mesajelor transmise a fost unul dintre cei mai ponderati piloti. Nu la fel este cu echipa. sa vedem
    20 3
  • @
    ccmax

    Mattiacci nu are interes k Alonso sa plece
    Nu cred k de el depinde

    Depinde de cei de la Honda cat de convigatori vor fi ca in 2015 vor fi mai buni decât MB (la ora actuala McLaren este ultima echipa dintre cei echipati cu motoare MB)
    9 0
  • ,,Mirciulica ,, sa te aud cum faci ode pentru alonso la McLaren cind va cistiga curse, o sa-l faca uitat pe HAM ....Maticacii asta daca il lasa sa plece pe Alonso este de departe cel mai imbecil sef de echipa din f1... Fortzaa Rosaa
    14 4
  • Singaporezul
    Daca pleaca Alonso, vine Vettel.Eu asa sper.Oricum Vettel va veni la Ferrari intr-o zi.
    8 4
  • nah beleaua, exact ce ziceam ...

    Imi place ca in general poza topicului se asorteaza cu topicul. De data asta avem un Alonso batut de vreme, cu barba si o stire legata de "pensionare"
    7 11
  • Vettel e un pilot bun dar nu are valoarea lui Alonso. Daca vine cu Newey atunci lucrurile se schimba. Dar daca vine singur.....prefer un pilot mai adaptabil, poate Nico Hulkenberg, poate Bottas...sau Ricciardo. Ideea e ca Alonso oriunde pleaca se va bate pentru titlu. Ar fi mare pacat sa n-o faca cu Ferrari.
    12 3
  • @Singaporezul, crezi ca o sa vina Vettel la Ferrari? la o echipa fara perspectiva? Are mut mai multe sanse la RBR sa castige titlul cu numarul 5 decat la Ferrari! O fi traversand el un sezon prost dar asta nu inseamna ca renunta la pasarea din mana pentru cioara rosie de pe gard!
    8 5
  • @Soxy
    Personal cred ca totul depinde de planul de redresare cu care a venit Mattiacci. Daca imi aduc aminte ultima data a vorbit despre ceva pe 3 ani. Alonso nu mai are 3 ani disponibili pentru a astepta rezultate.

    In acelasi timp, cred ca McLaren si Honda sunt un pariu care implica destul de multe riscuri. Personal cred ca Alonso ar trebui sa mai astepte inca un an timp in care se pot schimba multe .... sau nu:
    1. Actualizarea motorului Ferrari
    2. Inspiratia lui Allison

    Poate anul urmator se schimba ceva, altfel, Alonso ar trebui sa schimbe echipa pentru a mai spera ca poate lupta la varf pana la retragere. Altfel strategia lui ar putea fi ca sa ii lase pe McLaren sa testeze 1 an, sa se acomodeze cu Honda si dupa sa faca schimbul.

    Oricum imi pare rau ca echipa mea favorita nu a reusit sa castige ceva pana acum impreuna cu pilotul meu favorit.
    12 1
  • @ ss76 - Ca fan Mclaren l-am criticat și eu pe Alonso după evenimentele din 2007 ..Și tot ca fan Mclaren îl voi susține pe Alonso..Deși mi-aș fi dorit ca Hamilton să revină la Mclaren ..Probabil și Mircea ar fi dat un răspuns la fel
    6 3
  • Marco Mattiacci vrea schimbari la echipa care sa aduca titlul la Ferrari in cativa ani (la fel ca Mercedes), iar Alonso nu mai are acesti ani la dispozitie....el nu mai are timp de deyvoltat o masina pt ca peste 3 ani sa castige.
    Poate profita de o despartire la Mercedes... asa cred ca mai are sanse la titlu. Sau si la RedBull cu un motor mai performant (altul sau unul reusit facut de renault).
    Cum s-a mai scris...plecarea lui de la Ferrari poate genera multe schimbari in Formula 1. Cu toate ca are o varsta si cu toate declaratiile ce apar in presa inca e un pilot dorit.
    4 0
  • la Ferrari era ceva putred de cativa ani. Ca sa repare treaba trebuiau sa pice toti: Domenicalli, Montezemollo, Alonso si Santander. Cum au dirijat ei banii doar ei stiu. Daca erau rezultate nu baga nimeni de seama. In realitate a fost o mare gogoasa care nu avea decat deznodamantul asta: BUMMMM

    nu a fost decat o ceata de gagii care au prins o combinatie in 2010 fiind la conducerea unei echipe de F1. Bucurosi ca sparg gura targului si isi umple buzunarele. Doar si-au umplut buzunarele ..
    2 5
  • *u
    1 2
  • asta da poza. Se uita in zare si nu mai vede nimic pentru el in F1. Si nici favorizat nu va mai fi ... of, of
    4 8
  • Daca pleaca Alonso de la Ferrari suntem buni de locul 5, 6!!
    9 2
  • cristy 1976
    mai fratilor la ce echipa na avut alonso rezultate, iar pentru vetel a fost un adversar tare , dor imbecilitatea echipei fera , a facut sa nu castige campionatul , nu uitati ete singurul pilot care ia luat lui shumi 2 campionate
    9 2
  • S-ar putea sa se fi semnat deja contracte! Pana acum nu au fost niciun fel de disensiuni a Ferrari. Alonso a vorbit mereu frumos despre echipa. E prima data cand e suparat de ceva!
    5 1
  • tataia
    Alonso nu se potriveste cu noul Ferrari construit de corporatistii italieni gen Matti. Va pleca. Chiar si la Lotus, dar va pleca.
    2 1
  • Ferrari F1 a intrat pe mana omuletilor de la Fiat. La revedere performanta. Chiar nu-mi dau seama ce se va alege de actuala echipa si cum vor s-o restructureze. Poate cu motoare Mercedes. Ca echipa tehnica e ciur, doar Allison ce mai e pe-acolo de valoare. Alonso le-a tot carpit performantele, de 5 ani incoace. Astept sa vad in 2015 cine se va mai bate acolo pentru un loc pe podium. Si mai ales cu ce.
    5 0
  • crysti
    la renault in 2008 si 2009, la Minardi, la Renault in 2003, 2004 nu a avut Alonso rezultate, ca dovada ca se claseaza cu masina cam acolo unde e masina NIMIC MAI MULT. Multumit de raspuns?
    3 4
  • This faction insists on talking about the unacceptable demands being made by Alonso regarding a possible contract extension. These focus on the performance of the car and an alleged request for a get-out clause, which would allow him to leave Ferrari in 2015 if things do not change. According to MARCA's investigations, this clause is nothing more than a carefully crafted invention. The driver can leave whenever he wants without being subject to a prohibitive penalty. All he has to do is say the word, something which he has yet to do.


    Read more: Alonso can flee Ferrari whenever he wants - MARCA.com (English version)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru