Ferrari: "Suntem in grupul de top al Formulei 1"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 02.03.2010
Scuderia Ferrari si-a exprimat convingerea ca face parte din grupul celor mai puternice echipe din Formula 1.

Ferrari a avut parte de patru sesiuni de teste prolifice, pe parcursul carora Fernando Alonso si Felipe Massa au parcurs 7353 km la volanul noului monopost F10.

Performanta bruta realizata la Valencia, Jerez si Barcelona sugereaza ca Ferrari a trecut peste problemele intampinate anul trecut, echipa italiana anuntandu-se deja drept unul dintre candidatii la titlurile mondiale. Informatia a fost confirmata si de seful Stefano Domenicali, care a tinut sa-si declare satisfactia pentru rezultatele din teste.

"Cred ca am aratat ca putem fi competitivi si ca facem parte din grupul de top din punct de vedere al performantei pure si a simularilor de curse. Este un rezultat important avand in vedere cum am terminat sezonul trecut cu ceva mai mult de patru luni in urma la Abu Dhabi. Acum trebuie sa continuam dezvoltarea monopostului F10, pentru ca aceasta va fi cheia acestui sezon", a declarat italianul pentru site-ul oficial al echipei pe care o conduce.

Domenicali anticipeaza ca sezonul 2010 va fi unul extrem de echilibrat si crede ca vor exista mai mult de patru echipe care vor lupta pentru titlul mondial, pe langa cele deja consacrate in ultimii ani: Ferrari, McLaren, Mercedes GP si Red Bull Racing.

"Nu sunt obisnuit sa fac predictii, dar este clar ca va fi un campionat foarte echilibrat, nu ca anul trecut.

Inainte de teste ne-am gandit ca pot fi patru echipe capabile sa lupte pentru titlul mondial, dar din ce am vazut pana acum ar putea fi chiar mai multe. In plus, mai sunt cateva probleme de rezolvat, precum comportamentul pneurilor la temperaturi ridicate si strategia de cursa. Cu performante atat de apropiate, orice eroare va fi suficienta pentru a rata prezenta in Q3, ceea ce inseamna ca trebuie sa dam intotdeauna totul", a mai precizat seful echipei italiene.

Noul sezon de Formula 1 incepe in 12 martie cu primele sesiuni de antrenamente libere de pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Via | Ferrari

Comentarii (3)

  • 2007-2010
    Hamilton si Alonso reediteaza 2007. Vom vedea cine-o sa-i incurce..
    0 0
  • buna
    cred ca Button si Vettel!
    0 0
  • mici corecturi
    Nu eu cred ca Alonso si Hamilton reediteaza Disputa din 2007, Deoarece din fericire pentru Alonso, acum sunt in posturi diferite, fata de 2007.Cat Despre CEI grija sa o-i incurce, eu cred ca, în nici Button caz ONU, ci mai de graba Schumacher si Vettel. Dupa parerea mea insa, un Ferrari reusit o masina buna, comparativ cu oponentii SAI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru