Ferrari: "Trebuie să învăţăm din greşelile sezonului 2013"

de Daniel Popescu
Marti, 29.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Stefano Domenicali consideră că Ferrari trebuie să înveţe din greşelile comise pe parcursul anului în privinţa dezvoltării monopostului pentru a putea lupta pentru titlurile mondiale în 2014.

Esential 3 este locul ocupat de Ferrari in clasamentul constructorilor
2 victorii a obtinut Fernando Alonso in sezonul 2013
Ferrari a început promiţător sezonul 2013 al Formulei 1, Fernando Alonso obţinând două victorii în primele cinci curse. Totuşi, echipa nu a reuşit să îmbunătăţească semnificativ performanţele pe parcursul anului, iar revenirea la pneurile de anul trecut a contribuit de asemenea la o lipsă de progres.

Şeful Stefano Domenicali admite că italienii trebuie să înveţe din aceste greşeli, mai ales că Ferrari a fost depăşită în clasamentul constructorilor şi de Mercedes.

"Cred că trebuie să învăţăm din multe puncte de vedere. Nu este niciun dubiu că anul trecut am fi putut câştiga titlul fără să avem cel mai bun monopost la începutul anului şi nici măcar la sfârşit, dar am fost foarte buni la alte elemente care ne-au asigurat că suntem cea mai bună echipă.

Anul acesta cu siguranţă nu am fost foarte buni la dezvoltarea monopostului, iar gestionarea pneurilor a fost un aspect major în privinţa performanţei", a declarat italianul.

Cu toate acestea, Domenicali a lăudat performanţele lui Sebastian Vettel, care a devenit duminică cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istoria Formulei 1.

"Cred că Vettel şi-a îmbunătăţit în mod impresionant performanţele şi a crescut fără să comită greşeli. A fost foarte concentrat şi foarte agresiv. Când câştigi patru titluri înseamnă că ai avut un sezon grozav, chiar dacă este important să ai un monopost grozav, aşa că îi transmit felicitări", a mai precizat el.

Via ESPNF1

Comentarii (9)

  • Iara incepe asta sa se vaite cum face deobicei .... Sa vina altu ca-i expirat.
    14 2
  • Tu impreuna cu echipa ta l-ati facut mare pe Vettel
    12 5
  • ovidiu150882
    Bla, bla, bla in fiecare an, in timp ce vitelul defileaza si o sa ia la titluri cacalau maria ta ! Un idiot Domenicalli la fel ca Whitmarsh !
    16 2
  • Primul lucru ce trebuie sa invete Ferrari din sezonul 2013 este ca are nevoie de un nou manager de echipa!
    16 0
  • I-au ajuns blestemele lu' Schumi. Broscari infecti! L-au scuipat ca p-o masea stricata-n 2006, dupa ce i-a scos din rahatu-n care se zbateau de 20 de ani. Si pentru marii ferraristi: uitati-va ca dupa "pensionarea fortata" a lu' Schumacher au plecat cam toti care i-au facut mari: Rory Byrne, Ross Brawn, Jean Todt si multi altii! Ferrari o sa mai pupe titluri mondiale doar cand l-or lua pe Vettel, da' copilu' mai ia doua titluri si se retrage linistit!
    10 12
  • Ce tot le dati atata importanta cu ce au de gand sa faca. Ce sa faca? Tot aud in fiecare an ce vor sa faca la anul si mereu este aceasi deziluzie. Nu le mai dati atata importanta pentru ca sunt mediocri.
    12 9
  • "Cred ca" , "trebuie sa", "sa fim uniti", "anul viitor vom face" .... si vom drege. Aceleasi promisiuni desarte. Ce sa inveti din greseli? Aceeasi greseala in dezvoltarea monopostului ati facut-o si in sezonul trecut. Si tot in vacanta de vara ati dat-o in balarii.
    Nu stiu cine este de vina. Dar nu ajuta la nimic sa tot promiti si sa nu faci nimic bun. Mai bine taceti din gura, nu mai dati nici un fel de declaratii si va apucati de treaba.
    Din ce spune Alonso se pare ca iar nu sinteti pregatiti pentru sezonul viitor. Lasati gargara si apucati-ve de treaba.
    HAI! Succes!
    4 1
  • @91Schumi06 Explica-ne si noua, Schumacher a adus bani de acasa ca sa construiasca monopostul Ferrari? Si-a vandut vreun rinichi ca sa cumpere pneuri pentru Ferrari? Ce ti se pare tie atat de extraordinar ca a facut Schumacher? A facut ceea ce a putut. In rest echipa i-a oferit totul. Daca Schumacher e cineva astazi e datorita echipei Ferrari, nu invers, niciodata. Nu Schumacher il platea pe Todt sau Brawn. Nu Schumacher isi platea singur salariul ala de vreo 40 de mil de dolari pe an. Schumacher s-a retras pentru ca voia sa stea cu familia si nu mai avea motivatia din trecut(Cine ar mai avea-o dupa 7 titluri?). De fapt, scuza-ma. Tu stateai la picioarele lui si stii mai bine de ce s-a retras...

    Si sper ca administratorii site-ului sa-ti stearga comentariile in care ii numesti pe italieni "broscari"!!!!
    6 6
  • @91Schumi06
    Stimabile, trecand peste eloventa limbajului tau preafinisat in multele srl-uri superioare pe care afirmi ca le-ai facut, te anunt cu respect ca aberezi rau cand vorbesti de sportul asta. Nu ma obosesc sa ma justific, probabil cand vei mai creste vei afla, sau o sa-ti spuna altii.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru