Ferrari va analiza flexibilitatea extremă a aripii faţă din India

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.10.2011
Ferrari va investiga motivele pentru care aripa faţă utilizată de Felipe Massa în India a avut un grad atât de ridicat de flexibilitate încât a produs scântei la atingerea asfaltului.

Scuderia Ferrari a experimentat în Marele Premiu al Indiei o nouă aripa faţă pentru monopostul lui Felipe Massa. Aceasta a ieşit în evidenţă în antrenamente şi cursă printr-o flexibilitate exagerată, de multe ori părţile laterale producând scântei la atingerea solului.

Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, a admis că echipa va analiza la Maranello cauzele pentru acest comportament bizar şi susţine că Fernando Alonso a beneficiat de aceeaşi componentă ca şi coechipierul său.

"Cu siguranţă trebuie să analizăm datele pentru a înţelege problema. De fapt, nu ar trebui să-i spunem problema, ci comportamentul bizar al acelei aripi, pentru că a fost vorba doar despre acea aripă", a declarat italianul.



Presa internaţională speculează că, prin această aripă faţă, Ferrari încearcă să copieze componenta similară a celor de la Red Bull Racing. Zvonurile vin pe fondul numeroaselor intrigi legate de flexibilitatea exagerată a aripii faţă utilizate de Red Bull în ultimii ani, în ciuda faptului că a trecut toate testele impuse de FIA.

Adrian Newey, directorul tehnic al celor de la Red Bull, a părut uşor amuzat de situaţia în care se regăseşte Ferrari.

"Nu cred că Ferrari şi-a dorit un astfel de efect (n.r - pentru aripa faţă). Într-un fel nu pare să fie în ordine. Dar dacă suntem utilizaţi drept model, luăm asta ca pe un compliment", a precizat britanicul.

Presa internaţională a speculat pe parcursul weekendului că Ferrari a intrat în posesia unei aripi faţă a monopostului Red Bull, care ar fi fost pierdută de echipă la finalul cursei de la Monza.

Via | YallaF1

Taguri: Ferrari, India, Massa, video

Comentarii (3)

  • eroare
    "Adrian Newey, directorul tehnic al Scuderiei".
    Si-ar dori Ferrari asta :)
    PS: dupa ce modifici sa-mi stergi si comentariu :)
    5 3
  • mobius
    o istorie glorioasa terfelita
    Pacat, Ferrari se afla intr-o postura jenanta, postura in care nu s-a aflat pana acum niciodata. Din echipa etalon care a fost dintotdeauna (in jurul e ia luat fiinta F1), acum este bataia de joc a noilor venite. Sunt uimit de lipsa de reactie a proprietarilor echipei. Se pare ca au ajuns in situatia de a nu mai fi in stare nici macar sa copieze ceva. Ma indoiesc ca anul viitor vor fi in stare de ce au promis, probabil se vor zbate pe la mijlocul plutonului. Am spus pacat in special pentru Alonso care se zbate din greu sa scoata imposibilul de la un monopost care de fapt se afla la nivelul la care evolueaza Massa.
    2 1
  • mobius
    procedee care descalifica acest seit
    Este a nu stiu cata oara cand mi se sterge un comentariu si ca de fiecare data ma intreb de ce? Ar putea cineva sa-mi explice? A fost acceptat, l-am vazut inregistrat ca al doilea comentariu, iar acum la un interval de aproximativ doua ore comentariu nu mai este. Ma gandesc serios sa ma retrag, sa nu mai frecventez acest seit.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru