Ferrari va efectua un test aerodinamic pe circuitul de la Vairano

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.08.2010
Ferrari pregăteşte un pachet aerodinamic specific pentru Marele Premiu al Italiei pe care îl va evalua în această săptămână pe circuitul de la Vairano.

Circuitul de la Monza are caracteristici unice în Formula 1 datorită liniilor drepte lungi care necesită o forţă de apăsare aerodinamică foarte scăzută.

Toate echipele vor introduce un pachet aerodinamic specific pentru acest eveniment, însă Ferrari este determinată să-şi maximizeze şansele prin efectuarea unui test aerodinamic în linie dreaptă pe circuitul Vairano din Italia.

"Pentru a testa configuraţia aerodinamică pe care o vom utiliza în Marele Premiu al Italiei, va exista un test aerodinamic pe linia dreaptă de la Vairano în următoarele zile", se precizează într-un comunicat de presă al Scuderiei Ferrari.

Conform regulamentului sportiv, fiecare echipă are dreptul la opt zile de teste aerodinamice în linie dreaptă, iar Ferrari vrea să profite de această oportunitate pentru a avea un pachet cât mai competitiv. De altfel, italienii admit că Marele Premiu al Italiei va avea un rol esenţial în lupta pentru titlu, în condiţiile în care Fernando Alonso are un deficit de 41 de puncte fată de liderul clasamentului general, Lewis Hamilton, cu numai şase curse înainte de final.

"Dacă cursa de acasă este întotdeauna specială pentru Scuderia, ediţia din acest an va fi foarte importantă pentru a menţine în viaţa speranţa de a lupta pentru titlu până la sfârşit.

Toţi cei de la Maranello sunt conştienţi că dacă pierdem şi mai mult teren ne-am putea compromite orice şansă de a reveni. Prin urmare există o dorinţă puternică din partea echipei şi a piloţilor de a reveni după căderea de la Spa. Planul este să luptăm pentru victorie la Monza, victorie care nu s-a mai întâmplat din 2006", se mai precizează în comunicat.

Ultima victorie a Scuderiei Ferrari pe circuitul de la Monza a fost obţinută în urmă cu patru ani de septuplul campion mondial Michael Schumacher.

Via | Ferrari

Comentarii (3)

  • Andrei
    Ferarri
    daca nu castiga inseamna ca alonso va avea 0 % sanse
    10 2
  • alonso
    deci va rog frumos 1alonso are 70% sanse la titlu
    2 mereu conduce 110% din potential
    3este un mare plangacios
    4 nare stofa de campion sa vazut clar pe ploaie la spa pacat de masa nici in romania nu se fura asa ca in f1
    7 8
  • baietiiiii incerca in campionatul asta.. respect pt Alonso . e dublu,
    e caracter baga si echipa.... fan Mc Laren .. trebuie respectati.. asta e spiritul de echipa... nu va mai baga-ti in Masa vs Alonso..
    si team orders .. eu respect pe fieraristi .. lets face it .. its all gone .. Mclaren sper sa i-a la constructori si km atat
    Rb or sa piarda din cauza camikze,,
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru