Ferrari va testa în Brazilia noi componente pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Marti, 04.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari va continua în Marele Premiu al Braziliei să evalueze noi componente pentru monopostul cu care va concura în sezonul 2015 al Formulei 1.

Chiar dacă Interlagos vine direct după cursa de la Austin, încă avem un număr mare de componente pe care trebuie să le testăm şi să le evaluăm.

Pat Fry
Director tehnic Ferrari
Ferrari a adoptat în ultimele curse o strategie prin care a preferat să evalueze componente pentru monopostul cu care va concura în sezonul următor.

Scuderia va continua să adopte acelaşi model şi cu ocazia Marelui Premiu al Braziliei de la sfârşitul acestei săptămâni, în ciuda faptului că etapa este programată la numai o săptămână după cea de la Austin.

"Chiar dacă Interlagos vine direct după cursa de la Austin, încă avem un număr mare de componente pe care trebuie să le testăm şi să le evaluăm. Evident, ţinta este mai degrabă 2015 decât sezonul curent", a declarat Pat Fry, directorul tehnic al Scuderiei Ferrari, citat de publicaţia Autosprint.

În plus, Fry este de acord cu decizie celor de la Pirelli de a aduce la Interlagos pneurile de compoziţie soft şi medium, deşi alocarea iniţială fusese medium şi hard.

Schimbarea a venit ca urmare a aderenţei mai bune a circuitului după reasfaltarea acestuia de către organizatori.

"Când am aflat că noul asfalt este mai puţin solicitant pentru pneuri, s-a decis să se adopte o soluţie mai relaxantă pentru toată lumea, aşa că avem compoziţiile medium şi soft. În trecut, degradarea pneurilor pe acest circuit a fost foarte pronunţată şi a forţat inginerii să adopte strategii cu mai multe opriri la boxe. Totuşi, nu putem spune cu certitudine care vor fi condiţiile noii suprafeţe de asfalt, trebuie să aşteptăm activitatea de pe circuit pentru a afla mai multe", a adăugat el.

Via Autosprint

Comentarii (7)

  • dati va la o parte ,testeaza ferrari:)))))
    12 14
  • testeaza *soferul bancii* ? asta e o gluma .....
    4 16
  • daniel
    Daca-i ducea capul puteau testa cat vroiau, cand vroiau si cu ce vroiau ei la Maranello. Dar unde nu e cap vai de ... rezultate.
    Daca eram inginer (doar inginer si nu presedinte la Ferrari) acum 2 ani (nu un an!) puneam cutia de vitzee si motorul pe un sasiu asemanator celui de F1 si-l puneam la munca pe circuitul fabricii pana cadea ceva la el. Il bagam in garaj, schimbam totul si iar il trimiteam pe circuit. Continuam asa pana nu obtineam rezultate cel putin la fel de bune ca si cu monopostul anterior.
    Ferrari au pierdut pe mana lor. Sint principalii vinovati ca ... din nou nu sint unde ar trebui sa fie!
    8 3
  • Testati flacai si iar testati, ca aveti ce recupera! Daca ar sti Schumacher ce ati facut din acest team, cred ca nu s-am mai trezii deloc din coma.
    Keep calm and good luck!
    10 3
  • Alonso
    Remarc profesionalismul lui Alonso care desi pleaca de la Ferrari este concentrat sa faca o treaba cat mai buna la echipa.
    11 4
  • ovidiu15081982
    Oricum in 2015 o sa faca numai teste..o sa aiba 2 piloti geniali care dezvolta masini la Greu..Vitelul si Raikkonen...o sa se aleaga praful de Ferrari.....odata cu plecarea lui Alonso o sa se duca pe copca definitiv !
    11 9
  • Ce se poate remarca este ca baietii de la Ferrari stau foarte bine doar la capitolul declaratii. Sa amintesc ca Raikkonen nu se descurca cu monopostul actual dupa xx curse? Si ca daca cumva nu vor renunta la suspensia fata actuala, anul viitor Raikkonen o sa aiba exact aceleasi probleme? Lasand la o parte acest aspect este interesant de vazut pe cine vor aduce dupa ce pleaca Alonso. Pentru ca monopostul din sezonul viitor are deja cateva luni de munca si pregatire, si ori a fost gandit pentru un pilot ori neutru. Vettel nu cred ca se descurca cu un monopost neutru, deh sezonul acesta s-a vazut... cum sta treaba, in timp ce Raikkonen este interesat de o atentia pentru puntea fata. Cred ca erau mai destepti daca il schimbau si pe Raikkonen si aduceau alti piloti, sunt cativa interesanti. Bottas cred ca era bun + Hulkenberg. Este timpul sa faca o schimbare de mentalitate.
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru