Ferrari vrea un al treilea monopost pentru Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Luca di Montezemolo a anuntat ca Ferrari va face tot posibilul pentru ca fiecare echipa sa concureze anul viitor cu cate trei monoposturi, unul dintre ele urmand sa-i fie oferit lui Michael Schumacher.

Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a sugerat in cadrul unui interviu acordat presei italiene ca Michael Schumacher ar putea reveni permanent in Formula 1 in sezonul 2010.

Chiar daca Kimi Raikkonen si Felipe Massa sunt sub contract cu Ferrari pentru anul viitor, Montezemolo este determinat sa implementeze o idee mai veche: fiecare echipa sa concureze cu cate trei monoposturi.

"Vorbim despre Michael Schumacher. Are 40 de ani, dar inca este de pe o alta planeta. Prefer campionul, chiar daca este matur, unui pilot mediocru, chiar daca este tanar".

"Vom continua sa luptam pana cand fiecare echipa va avea dreptul de a incepe cu trei monoposturi in sezonul urmator, iar unul dintre ele l-as oferi cu placere lui Michael Schumacher. Prefer sa vad trei McLaren si trei Renault in locul a trei monoposturi ale oricaror alte echipe. Odata cu plecarea celor de la BMW nu sunt multe de spus, dar multe de facut", a declarat italianul pentru La Stampa.

Propunerea lui Montezemolo presupune ca fiecare echipa sa poata utiliza un al treilea monopost, fara ca acest lucru sa fie insa obligatoriu si fara ca cea de-a treia masina sa puncteze in campionat.

Totusi, initiativa are sanse minime de reusita in contextul in care echipele s-au angajat sa reduca drastic costurile in urmatorii doi ani, iar un al treilea monopost ar creste cheltuielile echipelor, cel putin teoretic, cu aproximativ 50% in privinta constructiei monoposturilor.

Via | Ferrari

Comentarii (2)

  • schimbari
    Poate putem schimba si noi echipele...De ce anunta eroare pe site?
    0 0
  • intra cu firefox
    intra pe site cu mozilla firefox si schimba-l pe schumi si dispare eroarea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru