FIA a confirmat schimbarea numelor pentru Lotus, Renault şi Virgin

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.11.2011
FIA a confirmat oficial că Lotus, Renault şi Virgin îşi vor schimba numele începând din sezonul 2012 al Formulei 1.

Federaţia Internaţională de Automobilism a confirmat duminică, mai devreme decât se anticipa iniţial, schimbarea numelor pentru trei dintre echipele care concurează în Formula 1.

În urma unei decizii a Comisiei F1 reunite joi la Geneva, forul mondial a ratificat în mod formal faptul că echipele cunoscute în prezent ca Lotus, Renault şi Virgin Racing îşi vor schimba numele de anul viitor.

Singura noutate o reprezintă faptul că numele oficial complet al echipei Lotus Renault GP va rămâne neschimbat, însă numele şasiului va fi Lotus în loc de Renault.

TEAM LOTUS DEVINE CATERHAM

Team Lotus, echipa care concurează în Formula 1 începând în sezonul 2010 sub patronajul lui Tony Fernandes, va fi redenumită în Caterham, după numele constructorului britanic achiziţionat de omul de afaceri malaezian la începutul acestui an. Echipa concurează în prezent sub licenţă malaeziană.

RENAULT DEVINE LOTUS

Renault, echipa care poartă numele constructorului omonim încă din 2002 după ce a cumpărat Benetton va fi redenumită în Lotus. În prezent, constructorul Renault nu mai este implicat în cadrul team-uluii de la Enstone, acţionarii echipei fiind fondul luxemburghez de investiţii Genii Capital şi constructorul britanic Lotus, aceasta fiind şi explicaţia pentru schimbarea numelui.

Echipa concurează deja sub licenţă britanică.

VIRGIN RACING DEVINE MARUSSIA

Virgin Racing, una dintre cele trei echipe care au debutat în Formula 1 în 2010, îşi va schimba numele în Marussia, după numele constructorului rus care a cumpărat un pachet majoritar din acţiunile echipei la finalul anului trecut. Echipa concurează deja sub licenţă rusească. Compania Virgin va rămâne în cadrul echipei ca simplu partener şi sponsor.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru