FIA a extins termenul pentru aplicaţiile noilor echipe care vor să concureze în F1 în 2016

de Daniel Popescu
Miercuri, 22.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a prelungit termenul limită până la care acceptă dosare din partea noilor echipe care intenţionează să concureze în Formula 1 din 2016 sau 2017.

Esential 12 echipe ar putea avea Formula 1 in sezonul 2016
FIA a anunţat la începutul lunii iunie iniţierea unui nou proces de selecţie pentru o nouă echipă care să concureze în Formula 1 începând din sezonul 2016 sau 2017, însă termenul limită pentru depunerea dosarelor era foarte scurt şi expira în 30 iunie.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Motorsport, forul mondial a prelungit termenul limită până în 23 iulie, fără însă să explice de ce a luat această decizie. Una dintre posibilele cauze este că FIA nu a primit nicio cerere concretă, însă cel mai probabil echipele interesate au solicitat mai multe informaţii despre cerinţele impuse de forul mondial.

FIA a menţionat anterior că principalele criterii de selecţie sunt abilităţile tehnice, resursele financiare, menţinerea unei finanţări suficiente pentru a concura la un nivel competitiv şi valoarea pe care o poate aduce echipa campionatului.

În funcţie de valoarea ofertelor pe care le va primi, forul mondial speră să anunţe numele noii echipe care se va alătura campionatului cel târziu în 30 septembrie.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru