FIA admite că circuitul din Coreea de Sud nu este încă finalizat

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.09.2010
FIA a recunoscut că organizatorii Marelui Premiu al Coreei de Sud mai au mult de munca înainte de a finaliza construcţia circuitului.

Karun Chandhok a participat în weekendul care tocmai s-a încheiat la un eveniment demonstrativ pe noul circuit din Coreea de Sud, acolo unde a efectuat câteva tururi cu un monopost Red Bull Racing.

Deşi programul s-a desfăşurat în bune condiţii, fotografiile prezentate de echipa austriacă au evidenţiat că circuitul este încă departe de a fi finalizat, fapt remarcat inclusiv de pilotul indian.

Informaţiile au condus şi la prima reacţie a FIA pe acest subiect, un oficial al forului mondial admiţând că organizatorii mai au mult de muncă până la cursa programată în luna octombrie.

"FIA a primit rapoarte săptămânale de la propriul inspector din Coreea şi de la compania de construcţii privind circuitul şi sistemele de securitate. FIA este mulţumită de progrese, chiar dacă mai sunt multe de făcut pentru ca circuitul să fie finalizat", a declarat un purtător de cuvânt al FIA citat de televiziunea britanică BBC.

Potrivit regulamentului FIA, un circuit trebuie finalizat şi aprobat de FIA cu cel puţin 60 de zile înainte de prima cursă, însă forul mondial a încălcat propria legislaţie în cazul Coreei de Sud, ultima inspecţie fiind programată pentru 21 septembrie, cu 31 de zile înainte de primele antrenamente libere de Formula 1.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru