FIA ar putea modifica regulamentul pentru suspendarea curselor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.06.2011
Schimbarea pneurilor în timpul suspendării cursei ar putea fi interzisă, iar durata totală a unui Mare Premiu în condiţii de ploaie ar putea fi scurtată.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) pregăteşte o nouă schimbare a regulamentului Formulei 1, de data aceasta în privinţa suspendării unei curse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

În primul rând, forul mondial a luat în serios propunerea ca piloţii să nu mai aibă dreptul de a schimba pneurile în perioada în care o cursă este suspendată, pentru a evita situaţii precum cele de la Monaco, când lupta pentru victorie dintre Sebastian Vettel, Fernando Alonso şi Jenson Button nu a mai avut loc după ce campionul mondial şi-a echipat monopostul cu pneuri mai proaspete după suspendarea cursei.

"Cred că au fost două lucruri pe care le-am învăţat în acest an din suspendarea unei curse. Primul este că trebuie să discutăm cu echipele dacă ar trebui să aibă dreptul să umble la monoposturi şi dacă schimbarea pneurilor ar trebui permisă pe parcursul suspendării cursei", a declarat Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

În al doilea rând, FIA analizează posibilitatea de a impune o limită maximă în privinţa perioadei de timp în care o cursă poate fi suspendată înainte de a fi reluată, după ce Marele Premiu al Canadei a fost întrerupt aproximativ două ore din cauza ploii.

"Niciodată nu m-aş fi gândit la asta, dar poate că ar trebui să ne gândim la un timp maxim pentru o cursă (n.r - care să includă şi timpul alocat suspendării).

În acest moment, aşa cum ştiţi, timpul oricărei suspendări se adaugă la cele două ore (n.r - limita maximă pentru o cursă) şi de aceea am avut o cursă de patru ore şi patru minute. Vom discuta despre asta cu echipele", a adăugat Whiting.

Sezonul 2011 a fost deja marcat de interzicerea modificării setărilor intre calificări şi cursă, iar de la Silverstone eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate când pilotul nu accelerează va fi interzisă.

Via | GPUpdate

Taguri: FIA, regulament

Comentarii (1)

  • Amendamentul nr 1.
    o cursa suspendata si reluata va dura atatea tururi pana cand fernando alonso ocupa pozitia de lider, iar apoi se va tremina subit, chiar inainte de linia start-finish
    6 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru