FIA confirmă că ar putea creşte la şase limita numărului de motoare pentru 2014

de Daniel Popescu
Vineri, 27.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a confirmat că va lua în considerare creşterea numărului maxim de motoare ce pot fi utilizate anul viitor de la cinci la şase, dacă sezonul va avea 22 de curse.

Esential 5 motoare pe sezon poate utiliza un pilot in 2014 fara sa fie penalizat
10 pozitii de penalizare pe grila va primi un pilot care schimba o parte din motor dupa depasirea celor cinci unitati permise
22 este pozitia de pe care va pleca un pilot care foloseste o unitate de putere complet noua dupa depasirea celor cinci regulamentare
Formula 1 ar putea avea un număr record de 22 de curse în sezonul 2014, potrivit unui calendar provizoriu pe care Bernie Ecclestone l-a trimis echipelor cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore.

Acest lucru ar putea genera numeroase controverse cu privire la regulamentul tehnic, care prevede că un pilot poate folosi maxim cinci motoare pe sezon fără să fie penalizat pe grila de start.

În condiţiile în care planurile iniţiale vizau un calendar cu 20 de curse, FIA a admis prin vocea directorului de curse Charlie Whiting că va lua în calcul creşterea numărului maxim de unităţi de la cinci la şase. "Dacă sunt 22 de curse, putem vorbi despre o limită de şase motoare pe pilot", a declarat britanicul pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

Propunerea va fi în mod cert pe placul celor trei constructori şi a echipelor de top care luptă pentru titlul mondial, însă echipele mici sunt îngrijorate de costurile suplimentare generate de aceasta potenţială schimbare.

Publicaţia Auto Motor und Sport susţine că utilizarea unui motor suplimentar ar costa echipele circa 2 milioane de euro, în condiţiile în care unităţile Renault costă deja circa 23 de milioane de euro, cu trei milioane mai mult decât cele furnizate de Ferrari şi cu şase mai mult decât motoarele oferite de Mercedes.

În plus, echipele vor avea nevoie de motoare şi pentru sesiunile de teste premergătoare noului sezon.

"Fiecare kilometru de teste costă acum 800 de euro. Mulţi dintre noi nu ne permitem aceste zile de teste", a precizat Andy Stevenson, managerul echipei Force India.

Calendarul sezonului 2014 al Formulei 1 va fi făcut public vineri după întâlnirea Consiliului Mondial al FIA din Croaţia.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Propun ca "taurii" sa primesc doua seturi de motoare in plus,asa,sa fie siguri ca castiga si campionatul viitor de dupa cursa de la Monza... :))
    8 4
  • Au avut "taurii" abandonuri din cauza motoarelor?
    Conteaza numarul lor pentru "incasarii", ceea ce duce la cercetare mai ampla, experienta pentru cercetatori, amortizarea cheltuielilor mai repede, implicit renuntarea la ele mai repede. Vor aduce oare mai multi fabricanti de motoare? Ce progrese vor aduce la masinile de serie, asta astept cu interes.
    1 1
  • Dar aici se discuta de numarul "maxim" de motoare, nu numarul obligatoriu.
    Din ce inteleg eu, nimeni nu ii impiedica pe cei de la Force India (sau altii) sa foloseasca doar 5 unitati pe sezon, daca cred ei ca se pot descurca cu atatea. Sau daca nu au bani de al 6-lea. Sau ii obliga cineva sa cumpere 6 vrand-nevrand? atunci se schimba treaba...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru