FIA confirmă noua structură care va decide regulamentul Formulei 1

de Daniel Popescu
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt a confirmat modul în care echipele vor putea decide schimbarea regulamentului Formulei 1 în colaborare cu FIA şi reprezentaţii lui Bernie Ecclestone.

Esential 6 este numarul echipelor care vor putea vota initial schimbarea regulamentului, in loc de 12 in prezent
50 este numarul minim de procente pentru schimbarea regulamentului, comparativ cu 70% in prezent
Presa internaţională speculează de mai mult timp că Bernie Ecclestone va include în noul Acord Concorde pentru perioada 2013-2020 un nou algoritm pentru schimbarea regulamentului în Formula 1.

Informaţiile au fost confirmate pentru prima oară şi de Jean Todt, preşedintele FIA, în cadrul unui interviu acordat publicaţiei britanice Autosport.

Astfel, va fi creat un aşa-numit Strategy Working Group care va avea 18 membri: 6 reprezentanţi ai echipelor (Ferrari, McLaren, Red Bull, Mercedes, Williams şi cel mai bine clasată în clasamentul constructorilor dintre celelalte echipe), 6 reprezentanţi FIA şi 6 reprezentanţi ai Formula One Management (compania care gestionează drepturile TV).

Acest grup va vota cu majoritate de 50% schimbarea regulamentului, care pentru a intra în vigoare va trebui însă aprobat şi de Comisia F1.

Această organizaţie va avea tot 18 membri şi va fi alcătuită din cele 6 echipe din Strategy Working Group, la care se adaugă câte un reprezentant al fiecărei echipe care a câştigat cel puţin un punct în sezonul precedent, un reprezentant FIA, un reprezentant FOM, 6 promoteri şi un reprezentant din partea furnizorilor de motoare.

Todt consideră că noul sistem va permite schimbarea mai uşoară a regulamentului, întrucât aprobările se vor da cu o majoritate de numai 50% şi cu un număr mai mic de reprezentanţi.

"Pentru mine va fi mult mai simplu să schimbăm ceva. În acest moment, la modul în care sunt structurate comisiile, nu poţi schimba nimic. Deciziile se vor lua cu o majoritate simplă, nu cu o majoritate de 70%. Va fi o organizaţie democratică şi echilibrată care nu există în prezent, aşa că pentru FIA este un avantaj", a explicat el.

Urmareste Automarket
În prezent, regulamentul este stabilit prin votul a cel puţin 70% membrii structurilor Technical Working Group şi Sporting Working Group şi aprobat prin votul Comisiei F1 alcătuită din 26 de membri.
Totuşi, principalul dezavantaj al noului sistem este că numai şase echipe vor putea participa la stabilirea schimbărilor de regulament, celelalte având doar opţiunea de a aproba sau respinge propunerile în Comisia F1.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • mobius
    PROTEST : Referitor la Raikonen despre mesajele radio "nu sunt atat de idiot incat sa nu-mi amintesc ce fac" fac cunoscut ca, doar primul comentariu si acesta sub pseudonimul "mobius" imi apartin, cel de-al doilea este al unuia pe care nu-mi sta in caracter sa-l calific. Incep sa ma gandesc serios sa parasesc acest seit, nu numai ca esti jignit pentru parerile tale dar, ti se pun pe seama cuvinte si idei pe care nici nu le-ai gandit. Este rusinos ce se intampla si cred ca administratorul ar trebui sa faca ceva, e greu de spus ce, pentru ca astfel de impostori se infiltreaza si se insinueaza peste tot. Cer scuze celui care posteaza cu pseudonimul "je", si il asigur ca nu-mi apartin cuvintele si injuraturile ce i-au fost adresate, asemenea comportament nu-mi sta in caracter.
    6 0
  • @Mobius, te loghezi si ai scapat de jigodiile de-aici, e simplu.
    0 0
  • AndreiF1
    @mobius: Scuze ca-ti spun, de fapt iti reamintesc, dar pentru a fi sigur ca ceea ce postezi nu se poate copia, te rog sa-ti faci user. Asa cum si eu mi-am facut, dupa ce am vazut diferiti AndreiF1 scriind diferite prostii.

    P.S Sincer... te rog... nu exista seit. Se scrie site...
    3 1
  • mobius
    @AndreiF1 : scuza-ma ca n-am scris corect. Uneori ma bate limba romana! La fel cum ma bate si viata ;(
    0 2
  • tin sa-ti spun ca te urmaresc de mult si sincer imi placeau comentariile tale.Am fost surprins de ceea ce am citit si am reactionat pripit.Te rog sa ma scuzi,dar cineva are nesimtirea si isi bate joc de acest site.Au aparut coment-uri si cu numele meu.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru