FIA: "Dublarea punctelor ar putea fi aplicată pentru mai multe curse"

de Daniel Popescu
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt nu exclude varianta ca dublarea punctelor să se aplice pentru mai multe curse începând din sezonul următor, dacă noua regulă va avea succes în 2014.

Esential 50 de puncte va castiga invingatorul cursei din Abu Dhabi
Fanii Formulei 1 şi presa de specialitate au criticat dur decizia FIA de a acorda de două ori mai multe puncte în ultima cursă a sezonului, însă forul mondial continuă să sprijine această regulă.

Jean Todt, preşedintele FIA, a dezvăluit că ia în calcul extinderea regulii la mai multe curse începând din sezonul următor, dacă regula va avea efectul scontat în acest an.

"Chiar şi echipele care au aprobat ideea au decis dintr-o dată să o critice. Oricine poate avea o opinie. Sincer să fiu, nu mă simt confortabil să scot în evidenţă o cursă din 19, dar dacă asta ne oferă un final de sezon memorabil, voi fi bucuros. Nu ar avea niciun sens să acordăm puncte duble la fiecare cursă, dar dacă funcţionează în acest sezon, de ce să nu avem mai multe?", se întreabă el.

Nu ar avea niciun sens să acordăm puncte duble la fiecare cursă, dar dacă funcţionează în acest sezon, de ce să nu avem mai multe.

Jean Todt
Presedinte FIA
Presa internaţională speculează că dublarea numărului de puncte a fost introdusă şi ca stimulent pentru Marele Premiu din Abu Dhabi, în condiţiile în care etapa nu mai era una esenţială în cazul în care numele campionului mondial era deja cunoscut.
Todt a negat însă influenţa emiratului în stabilirea regulamentului.

"Nu există nicio valoare suplimentară pentru Marele Premiu din Abu Dhabi. Este doar o încercare de a face finalul de sezon mai spectaculos. Îmi place când oamenii vin cu idei despre puncte pentru caolificari sau acordarea diferită a punctelor. Am ajuns la un acord cu toate echipele pentru a încerca acest model pentru ultima cursă. La momentul respectiv nici măcar nu ştiam că va fi vorba despre Abu Dhabi", a adăugat el.

Via GMM

Comentarii (5)

  • regula asta ar putea avantaja ferarri sau RBR anul asta...
    sincer e o tampenie...mai bine ar pucta lajumate primele 3 curse sa incureajeze mai tare dezvoltarea monoposturilor...ca parca unle echipe asteapta urmatorul sezon dupa 2 curse...
    15 2
  • Ar fi frumos sa dubleze punctele la curse de legenda cu ar fii Monaco, Spa, Monza, sau Silverstone pentru ca aceste curse chiar inseamna mai mult decat altele in calendar.
    3 3
  • incepe sa mi se faca scarba de ce a ajuns sportul asta. dupa 16 ani de urmarit, sincer m-am saturat de toate prostiile pe care le-am vazut, cu curse intrerupte de ploaie, cu safety car care sta pe pista 3-4 tururi in plus cateodata. piloti penalizati de-a pixu si masini tot mai hidoase...de sunetul motorului nici nu mai vorbesc. bye bye formula
    11 1
  • hakkinen
    Mda, asteptam sa-si puna RBR masina la punct si apoi dublam punctela sa poata recupera repede diferenta fata de Mercedes.....
    Jalnic,gretos,revoltator.
    6 3
  • Regula este penibila si discriminatoare. De ce s-ar puncta pe jumatate efortul lui rosberg din Australia fata de cel care va castiga ultima cursa?!? Mi se pare aberant ca sa impui ca motivatie pentru continuarea dezvoltarii unui momopost o astfel de regula... doar daca unii vin in formula 1 doar de figuratie
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru