FIA înăspreşte regulamentul pentru flexibilitatea aripilor faţă

de Daniel Popescu
Marti, 26.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a informat echipele că va aplica un nou regulament pentru flexibilitatea aripilor faţă. Decizia are efect imediat şi ar putea veni ca urmare a semnalării unor încălcări ale actualului regulament.

Esential 3 mm este flexibilitatea maxima permisa a componentelor aripilor din fata pneurilor
Federaţia Internaţională de Automobilism a informat marţi echipele prin intermediul unei note oficiale schimbarea regulamentului pentru verificarea flexibilităţii aripilor faţă.

Astfel, forul mondial va introduce un test suplimentar pe componentele aripilor situate în faţa pneurilor prin aplicarea unei forţe de 60 N. Componenta va trece testul dacă flexibilitatea va fi de cel mult 3 milimetri atunci când este măsurată în plan vertical.

Schimbarea introdusă de FIA este surprinzătoare în special pentru faptul că se aplică cu efect imediat în timpul sezonului, element care sugerează că unele echipe ar fi putut exploata actualul regulament pentru a obţine un avantaj incorect. Totuşi, FIA nu face nicio menţiune pe marginea acestui subiect în cadrul notei trimise echipelor.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru