FIA introduce un sistem de supraveghere pentru Parc Ferme

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.03.2010
FIA a aprobat noul sistem de supraveghere video pentru Parc Ferme experimentat in Marele Premiu al statului Bahrain.

Conform regulamentului tehnic, echipele nu au dreptul de a verifica monoposturile intre finalul calificarilor si startul cursei de duminica.

Pana in sezonul trecut, acestea erau transportate intr-unul dintre garajele de pe circuit si acoperite cu prelate, accesul inginerilor si mecanicilor fiind interzis in perioada mentionata mai sus. Marirea grilei de start de la 20 la 24 de monoposturi a obligat insa FIA sa regandeasca acest sistem.

Solutia adoptata a fost ca fiecare echipa sa isi pastreze monoposturile in propriile garaje, iar acestea au fost supravegheate cu ajutorul unui sistem video cu circuit inchis. Camerele inregistreaza imagini la rezolutie mica si comuta automat pe o rezolutie mai mare in cazul in care se detecteaza o miscare in jurul monoposturilor. Cele 24 de camere video sunt monitorizate de un paznic, care alerteaza ulterior personalul FIA daca observa o incalcare a regulamentului.

Sistemul a fost experimentat in Marele Premiu al statului Bahrain si, intrucat s-a bucurat de succes, va fi implementat pe tot parcursul acestui sezon.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • TeamClown
    Ne-am dat dracu' cu sistemul asta. Ce aberatie.
    0 0
  • o alta regula ce ar trebui eliminata....
    Oare cat ne vor mai lasa sa ne plictisim?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru