FIA investighează cum a reuşit Massa să fure startul la Spa

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.09.2010
FIA va analiza modul în care Felipe Massa a scăpat de penalizare după ce s-a poziţionat neregulamentar pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei.

Imaginile video apărute pe internet care îl arată pe Felipe Massa poziţionat neregulamentar pe grila de start a cursei de la Spa-Francorchamps au trezit în cele din urmă şi interesul oficialilor FIA.

Potrivit clipului, pilotul Scuderiei Ferrari s-a poziţionat cu aproape un metru mai în faţă decât în mod regulamentar, însă sistemul electronic nu a detectat această anomalie, iar comisarii de cursă nu au observat acest lucru la momentul respectiv.

Conform regulamentului, Massa ar fi trebuit să primească o penalizare de tip drive-through pentru infracţiunea sa, însă aceasta nu mai poate fi aplicată retroactiv, întrucât niciuna dintre echipe nu a contestat rezultatele Marelui Premiu al Belgiei înainte de publicarea oficială a acestora.

Cu toate acestea, forul mondial a confirmat că va lansa o investigaţie pentru a afla motivele pentru care poziţia neregulamentară a lui Massa nu a fost semnalizată de sistemul electronic, pentru a se asigura că astfel de incidente nu vor mai avea loc în viitor.

"Problema nu a fost adusă la timp în atenţia directorului de curse al FIA nici de comisarii de cursă, nici de sistemul automat de de start pentru a putea aplica penalizarea corespunzătoare pentru anticiparea startului.

Întrucât nu au existat plângeri sau informaţii înainte de publicarea rezultatelor oficiale duminică noapte, clasamentul Marelui Premiu al Belgiei rămâne neschimbat. FIA investighează cauzele aparenţelor erori de comunicare cu centrul de control al cursei pentru a se asigura că o repetare nu este posibilă", a declarat un purtător de cuvânt al FIA.

Iată imaginile care au condus la lansarea acestei investigaţii:

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • FIA
    ar trebui si altii investigati cum au furat din sicane, caci la citi vinovati ar trebui investigatii...
    6 6
  • Massa
    Felipe nu vede bine cu ochiul stang, de asta a trecut linia
    11 6
  • lol frate
    This video is no longer available due to a copyright claim by Formula One Management. LOOOOOOOOOOOL

    Astia de la FOM sunt pur si simplu retardati, au sters videoclipul personal al omului facut cu telefonul. Am inteles sa stearga filmuletele din transmisiunea lor ... dar cu fanii ce au ? Se pare ca exista unii si mai prosti decat romanii.
    8 1
  • alecstm
    @cobra
    Din moment ce s-a pornit o ancheta, filmuletul este proba. Poate chiar au dat bani pe inregistrarea respectiva.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru