FIA: "Massa ar fi putut evita incidentul cu Hamilton"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.11.2011
Johny Herbert, unul dintre comisarii FIA în India, susţine că Felipe Massa a fost penalizat în cursa întrucât ar fi putut evita incidentul cu Lewis Hamilton.

Felipe Massa şi-a exprimat dezacordul cu privire la penalizarea de tip drive-through pe care a primit-o în Marele Premiu al Indiei în urma incidentului cu Lewis Hamilton, considerând că nu a greşit cu nimic şi că şi-a apărat corect şansele în timpul duelului.

Fostul pilot Johny Herbert, care a fost unul dintre cei patru comisari de cursă în India, a explicat însă motivele care le-au determinat să-l pedepsească pe pilotul brazilian: accidentul putea fi evitat.

"Decizia de a-l penaliza pe Felipe Massa pentru contactul său cu Lewis Hamilton s-a bazt pe un element simplu - accidentul ar fi putut fi evitat. Ştiu că Massa a fost supărat din cauza deciziei noastre, dar cred că am procedat corect. După ce ne-am uitat la incident din unghiuri diferite şi am studiat toate datele disponibile, a fost clar că Massa ştia unde se afla Hamilton înainte să aleagă să intre în el. Hamilton nu ar fi putut face nimic pentru a evita impactul. A încercat să iasă din calea lui, dar a fost prea târziu şi cei doi au avut un contact", a declarat el.

Conform imaginilor suprinse în timpul transmisiunii în direct, Massa era în faţa lui Hamilton în momentul în care a virat spre pilotul echipei McLaren, însă acesta a susţinut că nu stiat exact unde este rivalul său.

Via | F1Fanatic

Taguri: Ferrari, Massa

Comentarii (13)

  • Comisarii
    Tinand cont de stilul lor de analiza, hotararea luata si explicatiile pe care ni le dau dati-mi voie sa va prezint o speta si sa va dezvalui cum ar reactiona acesti "politisti" in acel caz: o masina se afla intr-o intersectie gata pentru a vira la stanga insa asteptand sa treaca celelalte masini de pe contrasens, alta masina aflata in urma masinii ce urma sa vireze, din cauza vitezei imense avute in acea intersectie franeaza brusc, rotile-i aluneca pe asfalt si intra in masina din fata ei, politistii (comisarii) ajunsi la fata accidentului analizeaza situatia si-l amendeaza pe cel ce-a fost lovit de masina din spate considerand ca cel lovit putea evita accidentul (ex.: putea pleca de pe loc si se datea la o parte din calea celuilalt). Asa deci, sunt niste...de comisari care pe mine ma face sa mai cred si ca au prins putina frica de Hamilton!
    13 31
  • @herbert
    Explicatiile lui Herbert sunt penibile, ai impresia ca vorbeste de alt incident. De fapt el ce vrea sa zica prin " Massa putea sa evite incidentul" ? Ca Massa treb sa o lase mai moale si sa-i cedeze locul lui Hamilton? Nici unul nu a vrut sa cedeze si s-au acrosat, dar sa nu uitam ca Massa era cu jumatate de masina in fata si era pe trasa. Repet, PENIBIL
    24 22
  • salut
    voi sunteti penibili,daca credeti ca masura de a-l penaliza pe Massa a fost facuta intemtionat!Ei au mai multe date ca noi,cei care privim de la televizor,asa ca atunci cand,comisarii iau o decizie,o iau in cunostinta de cauza si nu dupa preferinte!Asta e,gata s-a terminat!
    NEXT!!!!
    23 17
  • Hakkinen
    @Mad79
    Bine zis Mad79, esti penibil rau!

    Citeste numai ce ai spus tu aici:
    "mad79
    la 28.10.2011, 22:47
    salutare
    am vazut 'incidentul'in urfma caruia Ham a primit penalizarea de 3 pozitii si nu cred ca a primit-o just,pe de o parte erau 2 stewarzi cu steag galben,insa era si un "steag e;ectronic',verde in acelasi timp,asa ca Ham si-a vazut in continuare de tur!",

    si te apuca rasul. Bine ca esti penibil daca zicea cineva ca esti prost, te suparai. Daca viitoare cand prietenul tau Hamilton va mai incasa vreo penalizare, tine minte sa te abtii de la a comenta.
    16 14
  • incident
    In timpul cursei, senzatia mea a fost ca Felipe nu ar fi avut nicio sansa de a ramane in fata la intrarea in viraj in conditii normale, respectiv ca a intrat intentionat in Hamilton. Acum, urmarind incidentul din diverse unghiuri, mi se pare evidenta imaginea a 2 piloti frustrati, care stiau amandoi ca vor intra in coliziune, puteau sa evite, dar intentionat nu au facut-o.
    Parerea mea este ca in conditiile unui comportament normal de ambele parti, Hamilton ar fi trecut fara probleme. Massa a intrat intentionat in Hamilton, care totusi, daca ar fi vrut, ar fi putut sa evite acrosajul.
    Problema este ca vinovatia se determina in raport cu regulamentul, nu cu parerile noastre sau a lui Johnny Herbert. Din cate stiu, pilotul aflat in fata are prioritate in alegerea liniei de cursa. Felipe a pastrat linia ideala, astfel incat penalizarea lui se bazeaza pana la urma doar pe presupunerea ca a virat cu ranjetul pe buze, stiind ca Hamilton intra pe interior. Se creaza un precedent interesant.
    19 3
  • ctlnmihai
    Hakkinen
    Până la urmă tot discursul de acum 2-3 săptămâni cu respectul față de piloții adverși și de userii altor echipe a fost o ipocrizie....ce bine că nu m-am înșelat în privința ta....
    9 6
  • @levier
    Argumentatie corecta!
    6 1
  • Hakkinen
    @ctlnmihai
    Respectul se castiga pustiule dar se pare ca tu nu intelegi asta, si nici altii nu sunt in stare s-o faca. Te-ai inselat in privinta mea, in privinta altora si te-ai inselat si in privinta multor altor lucruri. Diferenta este ca atunci cand te inseli, inveti sa-ti ceri scuze sau poate sa vezi unde ai gresit. Daca erai destept, te prindeai de asta pana acum, dar esti prea fudul. Eu am mai mult respect pentru Hamilton decat vei aveai tu vreodata pentru el, asa ca sincer si aici ai pierdut. Si stai calm, nu mi-ai castigat respectul si crede-ma nici nu vei reusi vreodata. Ma gandeam ca la cat sterge pe jos cu tine lumea poate poate vei incerca si tu sa-ti folosesti creierul... dar se pare ca este o pierdere de timp, atata poti. Si nu te supara, eu sunt primul care rade de ceea ce postezi tu, si sincer nu te supara... imi este mila de tine. As putea sa te ignor si sa nu-mi pese, dar sincer ma gandeam ca poti mai mult, m-am inselat. Fii la fel ca McLaren_Mircea si Mad79 daca vrei, destept erai daca erai diferit de ei. Nu fii diferite, fii ca ei, atata poti pana la urma.

    Si sincer... ce dracu inseamna "userii altor echipe"?????
    7 10
  • ctlnmihai
    Hakkinen
    bine, rămâi în lumea ta nemuritor și rece hakkinen și lasă-ne în pace pe noi muritorii de rând .. ai și găsit locul unde să-ți arăți superioritatea ...eu dacă eram în locul tău n-aș mai fi postat aici alături de fraierii ca mine..
    6 7
  • hakkinen
    @Hakkinen
    Nu mai posta su acest nume,nu-i faci cinste si e nick-ul meu de 4-5 ani !
    1 1
  • levier
    Sunt de acord cu tine , doar ca eu cred ca Massa nu a facut-o intentionat sa-l loveasca , ci pur si simplu s-a gindit ca mai tot sezonul el (Massa) a fost victima, si acum s-a gindit ca blocind-l in fata Ham ar putea sa dea inapoi. Intr-un fel a vrut s-l preseze psihic pe Ham
    10 1
  • salut
    @hakinnen
    pentru cultura ta,ca sa nu te uiti degeaba la cursele de Formula1,incidentele din timpul antrenamentelor libere,se iau de catre comisarii de traseu(si ele nu pot fi contestate),fara a fi implicati si supervizorii de sambata/duminica!Exista numeroase declaratii pe tema penalizarii lui Hamiltom.din timpul antrenamentelormconforfrm carora,penalizarea era dura,pe de o parte,da se afla sub incidenta steagului galben,uinsa in spatele comisarilor se afla si un'steag electronic',ce afisa culoarea verdde!
    Asa ca nu eu am fost cel penibil,ci tu,care nu ai luat in considerare,toate datele problemei!
    Nu mai fa pe Inteleptul ca nu-ti iese!
    0 3
  • @mad79
    Salut,
    Te rog sa tii cont de faptul ca hakkinen este un vechi fan McLaren, iar Hakkinen este doar un impostor care foloseste acest nume.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru