FIA: "Nu avem niciun motiv să anulăm cursa din Rusia"

de Daniel Popescu
Marti, 13.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt susţine că nu există niciun motiv pentru anularea Marelui Premiu al Rusiei, în ciuda situaţiei tensionate din Ucraina.

În acest moment nu există nicio schimbare în calendar.

jean Todt
Presedinte FIA
Presa internaţională a relatat recent că Marele Premiu al Rusiei programat pentru 12 octombrie ar putea fi anulat din cauza conflictelor din Ucraina. De altfel, o etapă din Campionatul Mondial de Superbike programată la Moscova în luna septembrie a fost deja anulată de Federaţia Internaţională de Motociclism.

Cu toate acestea, Jean Todt, preşedintele FIA, susţine că nu există niciun motiv pentru care etapa din Rusia să nu se desfăşoare conform planificării iniţiale.

"În acest moment nu există nicio schimbare în calendar. În acest moment nu avem niciun motiv să reconsiderăm vreo cursă pe care o avem în calendar", a declarat francezul pentru publicaţia Autosport.

Echipele: "Suntem obligate să participăm"

Cu excepţia cazului în care guvernul britanic, FIA sau Formula One Management ne sfătuiesc altceva, suntem obligaţi prin contract să mergem.

Bob Fernley
Sef adjunct Force India
Echipele sunt determinate la rândul lor să participe la eveniment, întrucât contractele individuale semnate cu Bernie Ecclestone conţin o clauză potrivit căreia echipele sunt obligate să concureze în fiecare Mare Premiu din calendar, cu excepţia cazului în care o cursă este anulată de FIA.

"Cred că au existat unele critici venite spre echipe atunci când am fost în Bahrain, dar am respectat toate prospectele guvernului britanic.

Cu excepţia cazului în care guvernul britanic, FIA sau Formula One Management ne sfătuiesc altceva, suntem obligaţi prin contract să mergem", a precizat Bob Fernley, şeful adjunct al echipei Force India.

O eventuală informare a guvernului britanic cu privire la siguranţa deplasărilor în Rusia este importantă datorită faptului că opt dintre cele 11 echipe din Formula 1 au sediul în Marea Britanie.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru