Marele Premiu al Rusiei ar putea fi amânat din cauza tensiunilor din Ucraina

de Daniel Popescu
Luni, 05.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Rusiei, programată în luna octombrie, ar putea fi anulată din cauza tensiunilor dintre Rusia şi ţările occidentale în urma violenţelor din Ucraina.

Rusia ar trebui să găzduiască în 12 octombrie primul său Mare Premiu de Formula 1 din istorie, pe un circuit construit în acelaşi complex unde au fost organizate Jocurile de Iarnă de la Soci de la începutul acestui an.

Cu toate acestea, desfăşurarea evenimentului este în dubiu din cauza recentelor conflicte dintre Rusia, pe de o parte, şi Uniunea Europeană şi Statele Unite, pe de altă parte, ca urmare a anexării Crimeei şi a violenţelor izbucnite în Ucraina.

SUA şi Uniunea Europeană au impus recent o serie de sancţiuni economice pentru Rusia, care ar putea fi extinse în perioada următoare. "Dacă vor fi introduse noi sancţiuni, s-ar putea ca pentru Formula 1 să fie imposibil să organizeze o cursă acolo, din cauza restricţiilor de circulaţie a banilor", a declarat Richard Ottaway, preşedintele afacerilor externe a Camerei Comunelor din cadrul Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii.

Anterior, presa internaţională a speculat că anularea cursei ar putea reprezenta chiar o sancţiune economică în sine pentru Rusia.

Via GMM

Comentarii (5)

  • Nu pierde Bernie&Co. bani pentru ca asa vrea Obama si Barroso. Iar daca rusii au bani, nimeni nu da inapoi. Banii nu au culoare politica.
    4 5
  • Corneliu
    Pana la urma vorbim de amanare (cursa se va tine mai tarziu) ca in titlu, sau de anulare (cursa nu se va tine deloc) ca in text?
    7 1
  • mirel_f1
    merita nenorociti aia de Rusi sa se amine cursa sau chiar mai rau sa nu se tina deloc cin cauza dobitociei si grandomaniei lui Putin
    6 4
  • saab88
    intersant planul circuitului
    1 0
  • @mirel_f1
    te rog sa mai bagi un "i"si din partea mea ca prea o zici cu patos...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru