FIA nu renunta la implementarea bugetului maxim

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.06.2009
FIA este dispusa sa semneze Acordul Concorde propus de echipe si sa realizeze un singur regulament pentru toate echipele, insa nu doreste sa renunte la implementarea unui buget maxim anual.

Publicatia Autosport a prezentat joi o serie de amanunte inedite din scrisoarea pe care Max Mosley a trimis-o echipelor dupa intalnirea FIA - FOTA de la Monaco din 23 mai.

Desi la momentul respectiv Mosley a precizat ca doreste doar o marire a bugetului maxim anual, scrisoarea dezvaluie o serie de alte amanunte interesante, printre acestea numarandu-se si intentia presedintelui FIA de a renunta la implementarea a doua seturi de reguli pentru echipe.

"Putem sa cadem de acord ca toate echipele vor concura sub acelasi regulament. Acestea vor fi asa cum au fost deja publicate, dar vom sterge avantajele tehnologice si sportive oferite initial echipelor care concureaza cu un buget maxim", se precizeaza in scrisoarea lui Mosley catre echipe.

Pe de alta parte, FIA este interesata sa ajute noile echipe care vor intra in Formula 1 printr-o serie de parteneriate cu actualele echipe din competitie. "In locul acestor avantaje vom facilita un transfer de cunostinte intre anumite echipe curente si noile team-uri, pentru sezonul 2010 si poate si pentru 2011", a adaugat britanicul.

In plus, Mosley a precizat ca FIA este de acord cu semnarea Acordului Concorde in forma prezentata anterior de echipe, alaturi de o redenumire a conceptului de buget maxim.

Chiar si in aceste conditii, Mosley sustine ca bugetul maxim trebuie sa existe in Formula 1 din cazua conditiilor economice dificile.

"Acest buget poate fi si 100 de milioane de euro, dar trebuie sa existe un plafon maxim si o siguranta. Pentru 2011 trebuie sa avem un buget de 45 de milioane de euro", a mai spus Mosley.

Pe de alta parte, Mosley este dispus ca salariul celui mai bine platit angajat al unei echipe sa nu fie luat in calcul pentru bugetul echipei, fapt ce ar putea veni in sprijinul unor echipe precum Red Bull Racing sau Brawn GP.

Va reamintim ca declaratiile lui Max Mosley din cadrul acestui material fac parte dintr-o scrisoare trimisa echipelor dupa Marele Premiu al statului Monaco din 24 mai si nu au nicio legatura cu intalnirea programata joi la Londra intre echipe si FIA.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru