FIA: "Propunerile echipelor pentru reducerea costurilor sunt ridicole"

de Daniel Popescu
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt, preşedintele FIA, a catalogat drept "ridicole" propunerile făcute de echipe pentru reducerea costurilor, care în opinia sa ar trebui să varieze între 30-40%.

Esential 2017 este anul in care ar trebui implementate propunerile echipelor pentru reducerea costurilor
Echipele au alcătuit o variantă preliminară a unui plan pe trei ani care vizează reducerea costurilor în Formula 1 până în 2017.

Printre propuneri se numără introducerea suspensiilor active şi standardizarea anumitor componente, însă FIA a ridiculizat aceste idei. Potrivit preşedintelui Jean Todt, astfel de măsuri vor duce la reducerea costurilor cu numai 2 milioane de dolari, în condiţiile în care bugetul echipelor de top ajunge la 400 de milioane de dolari.

"Ce s-a propus? Este o glumă. Propunerile cu care echipele par fericite vor reduce bugetele cu 2 milioane de dolari, ceea ce este ridicol. Când vorbim despre costuri, trebuie să vorbim despre reducerea lor cu 30-40%", a declarat francezul.

Todt susţine că are câteva propuneri personale prin care costurile pot fi reduse, iar una dintre ele vizează reducerea semnificativă a numărului de angajaţi din cadrul unei echipe.

"Am câteva idei, am oferit sugestii şi aştept să văd ce spun echipele.

Angajaţii costă bani. Sunt prea mulţi. Este ridicol să vorbim despre anularea a două zile de teste, deoarece costurile sunt neglijabile comparativ cu bugetul anul", a mai precizat el. 

Comentarii (4)

  • hash3n2
    Fratilor Todt asta este un dobitoc cu regulile lui de tot cacatul. Formula 1 este doar pentru cine isi permite. Ce a facut anul acesta cu regulile lui de reducere a emisiilor este o rusine pentru Formula 1. Probabil ca Senna, Villeneuve si toti care au murit pentru Formula 1 se invart in mormant cand aud un monopost de Formula 1. Am avut placerea sa aud un motor V10 si unul V8 si era o placere sa le asculti pe durata unei etape. Motoarele V6 sunt o rusine. Inteleg ca vroiau V6 pentru Mercedes si Renault, dar lasati frate motorul ala sa consume 200l de combustibil si sa dezvolte 1500 CP. Ma gandesc cu groaza ca pana in 2020 nici o echipa nu are voie sa umble la motor.
    4 1
  • Ha,ha,ha...
    Sa se faca un super joc F1 pentru console PS sau Xbox,unde fiecare sa poata seta sau dezvolta monopostul,si sa se adune toti intr-o sala si asa sa concureze,eu zic ca e cel mai ieftin ! ;)

    Vorbesc despre costuri de parca cineva obliga vre-o echipa sa participe!Nu ai bani,nu te inscrii,ce e asa greu?!Vor sa faca din rahat bici....si asa arata ca dracu competitia asta de cativa ani,si va fi tot mai "diluata" la ce idei au unii !!!
    12 0
  • Astept bugetul maxim, daca exista si unul minim.
    3 1
  • Astept bugetul maxim, daca exista si unul minim.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru