FIA se teme că unele echipe ar putea da faliment din cauza costurilor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.06.2012
Jean Todt susţine că unele echipe ar putea fi nevoite să se retragă din Formula 1 în cazul în care costurile de participare nu vor scădea în următoarea perioadă.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat vineri că negociază cu echipele introducerea unui nou regulament pentru reducerea costurilor în Formula 1 care să fie încheiate până în 30 iunie.

Jean Todt, preşedintele FIA, a explicat pentru publicaţia germană Speed Week ca aceasta măsură a fost luată pentru a evita retragerea unor echipe din competiţie din cauza costurilor prea mari.

"Pentru mine, Formula 1 este prea scumpă. Dacă nu facem nimic, putem ajunge într-o situaţie în care avem mai puţin de 12 echipe pe grila de start", a precizat francezul.

Declaraţiile sale vin în contextul în care criza economică din Europa este departe de a se încheia, lucru care afectează semnnificativ veniturile echipelor din sponsorizări. De altfel, dacă la începutul anilor 2000 echipele aveau sponsori din rândul producatgorilor de tutun sau din sectorul bancar, în prezent cele mai multe echipe din mijlocul plutonului mizează pe mai mulţi sponsori de talie mică.

Reducerea costurilor este susţinută puternic inclusiv de Scuderia Ferrari, echipă despre care se vehiculează că investeşte cele mai mari sume anuale în Formula 1, dar şi de alte echipe importante precum McLaren.

Echipele au încercat anterior să reducă costurile printr-un acord benevol pentru reducerea costurilor, însă implementarea acestuia a eşuat la sfârşitul anului trecut, când Ferrari, Sauber, Red Bull şi Toro Rosso au părăsit FOTA.

Via | GMM

Taguri: FIA, Todt, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru