FIA solicita un raport in privinta ultimelor accidente

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.07.2009
FIA a cerut Comisiei de Siguranta a forului mondial sa realizeze un raport detaliat referitor la accidentele suferite de Felipe Massa si Henry Surtees in ultimele 10 zile.

FIA a luat primele masuri pentru a afla cauzele exacte ale accidentelor petrecute in sporturile cu motor in ultima perioada, forul mondial solicitand un raport detaliat legat de circumstantele in care au avut loc acestea.

"Presedintele Max Mosley a cerut Comisiei de Siguranta sa pregateasca un raport in privinta recentelor accidente din Formula 1 si Formula 2. Comisia de Siguranta a FIA va furniza raportul si recomandarile sale Consiliului Mondial al FIA".

"Primele cercetari sugereaza ca ranile suferite de Massa au fost ameliorate de casca utilizata. Casca FIA 8860, care a fost dezvoltata pe parcursul a 8 ani de FIA, ofera o protectie sporita in toate zonele de impact", se arata in comunicatul de presa al FIA.

Lumea sporturilor cu motor a fost bulversata in ultimele 10 zile de doua accidente majore. Pilotul de Formula 2 Henry Surtees a decedat pe 19 iulie dupa ce un pneu l-a lovit in casca, iar Felipe Massa a suferit un grav accident pe 26 iulie dupa ce o piesa metalica apartinand monopostului lui Rubens Barrichello l-a lovit in casca.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru