FIA sugerează că ar putea renunţa la dublarea punctelor pentru ultima cursă a sezonului

de Daniel Popescu
Joi, 10.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt este dispus să renunţe la dublarea punctelor pentru ultima cursă a sezonului, însă numai dacă echipele vor accepta în unanimitate această propunere.

Esential 50 de puncte va primi castigatorul ultimei curse a sezonului
Sezonul 2014 al Formulei 1 a început deja de trei curse, însă FIA nu exclude varianta unei schimbări din mers a regulamentului sportiv.

Jean Todt, preşedintele forului mondial, a dezvăluit că este dispus să renunţe la regula potrivit căreia piloţii primesc de două ori mai multe puncte în ultima cursă, ca reacţie la numeroasele critici primite din partea fanilor. Francezul afirmă însă că orice schimbare necesită acordul unanim al celor 11 echipe participante în competiţie.

"Avem nevoie de un acord unanim pentru a reconsidera regula, iar fără un acord unanim nu putem face schimbarea. Am avut o întâlnire în care am întrebat echipele dacă vor să reconsidere regula, iar răspunsul a fost negativ. Nu mă întrebaţi cine era de acord şi cine nu. Aşa că am spus că vom vedea la sfârşitul sezonului care vor fi reacţiile", a declarat el.

Anterior, Todt a afirmat că regula este una pozitivă pentru Formula 1 datorită faptului că are potenţialul de a creşte interesul pentru ultima cursă, însă insistă că dorinţele fanilor sunt de asemenea importante.

"Am fost surprins de reacţia emotivă pentru acest lucru, pentru că nu cred că este o schimbare uriaşă pentru Formula 1.

Totuşi, ascultăm criticile şi sper să luăm asta în considerare", a adăugat el.

În contextul debutului de sezon, este puţin probabil ca Red Bull Racing să accepte renunţarea la această regulă, întrucât dublarea punctelor poate ajuta echipa să recupereze terenul pierdut în faţa celor de la Mercedes.

Via ESPNF1

Comentarii (3)

  • dublarea punctelor este o prostie mare dar numarul specatoriilor vor scadea din cauza sunetelor si toata lumea se vor uita doar la ultima etapa ca restul nu mai conteaza
    5 1
  • mai bn puncte doar in ulmima cursa si restul de antrenament. Ok, hai si un punct in penultima pe care sa-l ia castigatorul dar nu mai mult
    3 0
  • Tot respectul pentru dl. sef de echipa Jean Todt. Cat despre omul de la FIA, inca nu inteleg ce plus a generat din pozitia actuala.

    Chiar daca consider ca dublarea punctelor este o aberatie, este si mai aberanta schimbarea regulilor in timpul jocului. Stimati domni de la FIA... mai intai ganditi iar dupa, luati decizii...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru